PRESTARI SERVICII UE

avramg

PRESTARI SERVICII UE

#1 Mesaj de avramg »

Am o societate care face niste lucrari de amenajari in Polonia. In acest sens cumpara o serie intreaga de materiale din Polonia pe care le utilizeaza la lucrarea din Polonia.Problema este ca acum cind s-au intors din Polonia au venit cu un teanc de facturi cu Tva pe care le-au achitat in numerar. Cum operez eu aceste facturi in Saga?

avramg

#2 Mesaj de avramg »

Nu se incumeta nimeni sa-mi

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Ba se incumeta:
Facturile respective se introduc in SAGA la INTRARI VALUTA punandu-se cursul de schimb din ziua emiterii facturii. Nu se declara prin declaratia recapitulativa privind achizitiile intracomunitare.
Pentru corectitudine eu le-as introduce in INTRARI in LEI, mi-as alege ca furnizor unul numit nenominalizat (in care pun si bonurile de benzina de exemplu), la numar de document as trece DECONT1 (in partea de jos, la explicatii as alege NEDEFINIT, as trece explicatia, la UM as trece EUR, la cantitate as trece cati EUR, la pret cursul din ziua facturii, la cota de TVA as trece zero).
Nu se considera taxare inversa pentru ca este o cumparare locala (in Polonia, chiar daca am indicat ca am cod valabil de TVA intracomunitar).
Conform definitiei costului de achizitie, in acest cost intra: si acele taxe care nu sunt recuperabile (in cazul nostru TVA din Polonia). Baza: OMPF 1752 sectiunea 7.
Plata se va face ridicand bani/devize din Banca si achitand celui care a dat banii pe aceste cumparari, sau decontarea se va face in lei.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

avramg

#4 Mesaj de avramg »

Multam Paturca ptr sfat......acum sa-ti explic cum am procedat:
-am facut un centralizator in excel cu nr fact,data factura,furnizor,suma totala in zloti ptr cumparari de materiale ,si am inregistrat in articole contabile 601=5314/pln*cursul din 25.02.2009 data decontului
-transport intern in polonia 625=5314/pln*cursul din 25.02.2009 data decontului
-consum combustibil in polonia 625=5314/pln*cursul din 25.02.2009 data decontului.etc.
Mentionez ca nu au cumparat euro la licitatie ca sa schimbe in PLN, pur si simplu patronul a scos bani din buzunar si a cumparat de acolo zloti fara sa pastreze si chitantele...asa ca m-a pus in incurcatura...in final cred ca o sa fac
5314/pln*cursul din 25.02.2009 data decontului.=4551
si o sa fac restituir cind o avea bani in firma in lei 4551=5311

Scrie răspuns