Am urmatoarele doua cazuri:
1. Angajat cu contract munca la firma A , dar e si actionar si primeste dividente de la firma B.
Intrebare : daca trebuie sa se vireze cass 6,5% si daca da cum se declara avand in vedere ca nu este salariat la firma B.
2. Angajat cu contract munca la firma A dar obtine venit ocazional fara contract de munca conform codului comercial prin prestarea diferitelor lucrari la firma B .
Intrebare : la venitul obtinut trebuie virat cass 6,5% si daca da cum se declara?
Va multumesc.
CASS 6,5% - ASIGURATI - URGENT
1. Veniturile din dividende, nu se supun impozitării pentru cei care obţin venituri de natură salarială art.51 din OUG 150/2002 si art.11 din Ordinul 221/2005.
2.Dacă venitul obţinut este în baza unui contract încheiat în baza codului civil aşa cum este definit în codul fiscal la alte venituri şi este salariat, se aplică aceiaşi regulă de mai sus.
Dacă este autorizat şi obţine venituri de natură comercială în afara salariului, atunci da, trebuie achitat CASS pentru acele venituri.
2.Dacă venitul obţinut este în baza unui contract încheiat în baza codului civil aşa cum este definit în codul fiscal la alte venituri şi este salariat, se aplică aceiaşi regulă de mai sus.
Dacă este autorizat şi obţine venituri de natură comercială în afara salariului, atunci da, trebuie achitat CASS pentru acele venituri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.