Fondul de actiuni sociale

tanasel845

Fondul de actiuni sociale

#1 Mesaj de tanasel845 »

Va salut pe toti !
Am o problema : constitui fondul de actiuni sociale ( 2 % la fondul de salarii )
645.8 - 423 , facem plati functie de nevoi .Ce se intampla cu soldul , poate trece de la un an la altul sau.....inchis la decembrie.
Multumesc .

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

O clipa!
Cred ca se interpreteaza un pic fortat o prevedere.
Adica: Am DREPTUL sa deduc cheltuieli pentru actiuni sociale intr-o anumita cota, procent.
Nu am OBLIGATIA.
Este ca si la fondul de protocol: Am DREPTUL sa deduc niste cheltuieli intr-o anumita limita, nu am OBLIGATIA.
Sunt firme care de exemplu nu au nici macar fond de protocol sau este insignifiant. Ce facem? Constituim un fond? Pe ce baza? Ce documente am pe seama creerii unui astfel de fond?
Cheltuilei sociale in limita de 2% inseamna ca pot cheltui pentru astfel de actiuni NU MAI MULT de 2% aplicat la fondul total de salarii. Daca eu am salariati si nu doresc sa ma agat de acest 2% pur si simplu nu ma agat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tanasel845

#3 Mesaj de tanasel845 »

Eu lucrez la un institut ( de fapt si la ) cu capital de stat. Aici salariile nu sunt mari si din aceste fonduri rezolvam niste probleme sociale.
Revin cu intrebarea daca ati avut situatii asemanatoare ,desi majoritatea celor care ne intalnim pe forum lucram la soc.cu capital privat.Aici ai tu dreptate ca nu avem obligatia.
Ce se intampla cu soldul , poate trece de la un an la altul sau.....inchis la decembrie ?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Ce prevedea Bugetul de venituri si cheltuieli?
Ce se spune despre sumele aferente unui an la capitolul salarii? CA NU POT TRECE dintr-un an in altul sau de la un capitol de cheltuieli la altul.
Eu asa imi aduc aminte ca am invatat. SI am mai invatat ca este la limita penalului....

tanasel845

#5 Mesaj de tanasel845 »

Buna dimineata !
Deci: nu intentioneam sa trec soldul de la actiuni la salarii (asta legat de penal ). As vrea sa pastrez soldul pt.ca in acest an nu voi mai avea posibilitatea sa constitui fondul si ceream si eu un pai de care sa ma agat.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

:lol: :lol: :lol:
Cineva care lucreaza la Bugetari poate sa te ajute.
Pune aceasta intrebare si in sectiunea SAGA B.

tanasel845

#7 Mesaj de tanasel845 »

Nu suntem bugetari. Oricum , multumesc mult.

Scrie răspuns