Setari pentru inchiderea TVA-ului

mogae872

Setari pentru inchiderea TVA-ului

#1 Mesaj de mogae872 »

Bine v-am gasit!
Am o nelamurire, probabil e simplu de rezolvat, dar inca nu m-am prins... :( ..... nu stiu de ce nu pot inchide tva-ul automat din "inchidere luna", adica nu sunt active cele 3 butoane. Ce nu am facut?! :oops: Dupa parerea mea in "configurare societati" am scris tot ce trebuie...
Pentru mai multe lamuriri, firma este platitoare de Tva, ob activitate: confectii, iar confectiile (produsele finite)le transfer in magazinul de prezentare si desfacere ca si marfuri la care le adaug 378 si 4428....
Si inca ceva...noi vindem mai mult la persoane fizice pe baza de bon fiscal si mai rar la firme..., si desi am inregistrat bonurile fiscale din timpul lunii in jurnalul de vanzari nu-mi arata nimic, (in alt prog de conta aveam o optiune si listam Borderou de vanzari, dar in SAGA nu stiu de unde sa fac... :oops: )

Multumesc anticipat pentru orice ajutor! :wink:

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Pt TVA import.este perioada fiscala..lunara/trim...vezi cum ai setat la config.societ.... iar b.fiscale din vanzari, daca le-ai operat in "iesiri" si ai validat, sigur apar in jurnalul de vanzari...eu asa fac si e OK !!
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

mogae872

#3 Mesaj de mogae872 »

Referitor la Tva, aveti dreptate! perioada fiscala e trimestrul si e normal sa nu pot inchide tva-ul in ianuarie..luna pe care o lucrez...trebuia sa-mi fi dat seama... :oops: :oops: , iar bonurile fiscale nu le-am operat prin iesiri, le-am prins doar in Reg Casa, lucru care cred ca nu e corect...! Sincer am avut intentia sa le prind pe iesiri dar imi cerea clientul...sa inteleg ca trebuie sa creez eu un cont de clienti "fictiv" de genul "clienti diversi"?, pentru ca altfel nu ma lasa...

Multumesc foarte mult pentru promptitudine, e putin mai greu la inceput ca e prima data cand folosesc acest program....desi in mare inteleg cum sta treaba ca am mai lucrat pe alt program de conta.....de fapt inca lucrez pe amandoua pana ma invat cu SAGa si apoi ma debarasez de celalalt care este mult mai greu si mai putin complex decat SAGA.

Intr-un cuvant....SAGA e un program EXCEPTIONAL! si ma bucur ca l-am descoperit! :lol:

Toate bune!

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

da, e o greseala frecventa, am patit si eu la inceput pana am invatat progr....iar in leg.cu bonurile fiscale, le oper.la iesiri si imediat faci si incasarea prin casa..si iti genereaza si la casa..nu mai intri sa oper.acolo...e simplu acum !! :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea ar fi mai usor la bon fiscal cum scrie si in help, adica se creeaza un client fictiv ex: "Vanzare marfa - numerar" si in loc de 4111.00001 se trece 5311, astfel nu mai trebuie facut plata.
Mai multe informatii vezi la: "contents" -> "operatii" -> "iesiri" -> "iesiri - lei" -> mergi pana in jos unde apare "Introducerea vanzarilor zilnice la comertul cu amanuntul" apasa pe el si iti apare descrierea completa.

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

da, OK...dar pt cei care au si cu amanunt si cu facturi eu am ales calea asta, pt cei numai cu bon fiscal e bine cum ai spus tu, cred ca amand.variantele sunt bune... :wink:
[/color]

Scrie răspuns