diferente curs valutar
diferente curs valutar
am factura emisa de furnizor cu vloarea de 470.65 lei iar in josul facturii apare cursul de 4.278lei( contractul prevede valorea de 100 e ) ce valoare platesc 100 e la cursul actual adica 100e*4.2198 lei sau valoarea facturii
nu stiu sigur de aceea apelez la d-voastra, eu cred ca trebuie sa platesc 100 e la cursul actual iar diferenta o duc pe venituri dar cineva mi-a spus ca trebuie sa platesc valoarea facturii emise
ce spuneti?
nu stiu sigur de aceea apelez la d-voastra, eu cred ca trebuie sa platesc 100 e la cursul actual iar diferenta o duc pe venituri dar cineva mi-a spus ca trebuie sa platesc valoarea facturii emise
ce spuneti?
am primit fisa de la furnizor la sfarsit de an si imi apareau in sold diferentele de curs neplatite, eu am platit tot anul 2008 valoarea facturii, acest lucru m-a pus pe ganduri si nu stiu cum sa procedez, le-am platit diferentele de curs din 2008 si am dus valoarea pe cheltuiala, dar acum nu stiu cum sa procedez sa le platesc valarea facturii sau sa calculez cei 100 euro la cursul din ziua platii si diferenta din factura ( este curs favorabil pt. mine) sa o duc pe venituri
va rog o parere
va rog o parere
Daca este un furnizor din Romania, platesti la valoarea in Lei a Facturii (asta numai in cazul in care nu ai un contract in care sa fie specificat ca bunurile/serviciile se vor achita in Lei la curs de schimb din ziua platii).neculal scrie:cu ce valoare fac Op ca sa platesc furnizorul, aceasta este problema mea
Daca furnizorul este extern, platesti valoarea in valuta iar cursul va fi cel din extrasul de cont.
diferente curs valutar
Cum s-ar putea evita trecerea pe cheltuieilile anului 2008 a diferentelor de curs valutar aferente acestui an. Acestea fiind in suma mare imi da pierdere pe total firma la 31.12.2008. In 2009 firma vrea sa contracteze un imprumut si banca nu crediteaza firmele cu pierderi. S-ar putea trece suma in cont 471 si in 2009 sa se repartizeze in 665?
Multumesc
Multumesc
Raspunsul este categoric NU.
Cu parere de rau, realitatea trebuie prezentata asa cum e ea.
Daca nu se trec cheltuielile aferente unui an, inseamna ca se vor distribui dividende false si conform Legii Contabilitatii se pedepseste aceasta infractiune cu ani de puscarie.
Atentie!
Cu parere de rau, realitatea trebuie prezentata asa cum e ea.
Daca nu se trec cheltuielile aferente unui an, inseamna ca se vor distribui dividende false si conform Legii Contabilitatii se pedepseste aceasta infractiune cu ani de puscarie.
Atentie!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
diferente curs valutar
Referitor la diferentele de curs valutar, am descoperit o greseala si nu stiu de unde provine.
Am intrari in valuta neachitate la 31.12.2008 in suma de 151924 Eur in echivalent lei 550138 la un curs mediu de 3.6211 lei/eur.
Dupa efectuarea inchiderii pe decembrie am observat ca programul mi-a integistrat o diferenta de 233676 lei pe ct 665, in loc de 55310 lei, la un curs de 3.9852 lei/eur valabil la 31.12.2008.
Oare unde am gresit? si cum pot corecta eroarea?
Multumesc.
Am intrari in valuta neachitate la 31.12.2008 in suma de 151924 Eur in echivalent lei 550138 la un curs mediu de 3.6211 lei/eur.
Dupa efectuarea inchiderii pe decembrie am observat ca programul mi-a integistrat o diferenta de 233676 lei pe ct 665, in loc de 55310 lei, la un curs de 3.9852 lei/eur valabil la 31.12.2008.
Oare unde am gresit? si cum pot corecta eroarea?
Multumesc.
De regula probleme la calculul diferentelor de curs pot aparea din mai multe motive:
- coloana neachitat in valuta nu este reglata in Intrari-valuta. Pentru a oi regla, intrati la Situatii-Listari - Situatie furnizori, filtrati dupa valuta dorita si faceti reglarea.
- sunt plati in lei pe facturi in valuta, caz in care, in unele situatii, programul nu completa codul valutei.In acest caz, aveti o singura solutie: sa intrati la articole contabile si sa puneti un filtru pe tip "Banca" si sa verificati ce plati aveti cu suma completata pe coloana de suma in lei, curs valutar si suma in valuta dar fara sa fie completat codul valutei. Daca aveti asa ceva, trebuie sa dati "Modific" pe acea inregistrare si sa completati codul valutei.
- poate aveti inregistrari manuale de tip 665=401 sau 401=765 ce au completat codul valutei, curs in valuta si suma in valuta.Daca da, stergeti cursul si suma in valuta, precum si codul valutei lasind doar suma in lei.
In cazul in care nu va regasiti in niciuna din situatiile anterioare, trimiteti baza de date pe mail la SAGA pentru a obtine un raspuns mai exact.
- coloana neachitat in valuta nu este reglata in Intrari-valuta. Pentru a oi regla, intrati la Situatii-Listari - Situatie furnizori, filtrati dupa valuta dorita si faceti reglarea.
- sunt plati in lei pe facturi in valuta, caz in care, in unele situatii, programul nu completa codul valutei.In acest caz, aveti o singura solutie: sa intrati la articole contabile si sa puneti un filtru pe tip "Banca" si sa verificati ce plati aveti cu suma completata pe coloana de suma in lei, curs valutar si suma in valuta dar fara sa fie completat codul valutei. Daca aveti asa ceva, trebuie sa dati "Modific" pe acea inregistrare si sa completati codul valutei.
- poate aveti inregistrari manuale de tip 665=401 sau 401=765 ce au completat codul valutei, curs in valuta si suma in valuta.Daca da, stergeti cursul si suma in valuta, precum si codul valutei lasind doar suma in lei.
In cazul in care nu va regasiti in niciuna din situatiile anterioare, trimiteti baza de date pe mail la SAGA pentru a obtine un raspuns mai exact.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.