PRETURI VANZARE

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
paidolat181

PRETURI VANZARE

#1 Mesaj de paidolat181 »

exista posibilitatea de a lista preturile de vanzare ale marfurilor introduse pe o gestiune cantitativ valorica?
Am nevoie de o lista cu produsele/marfurile achizitionate si preturile de vanzare aferente.
Ma poate ajuta cineva cu o indicatie?
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Cel mai simplu exportul in excel a fisireului de articole daca exista completat pretul de vinzare acolo.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paidolat181

#3 Mesaj de paidolat181 »

In articole nu-mi apar inregistrarile fiind vorba de o gestiune global valorica care o operez pe nedefinit. :(
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Păi spune aşa. Există o soluţie şi pentru asta:
Intri la Administrare - Intretinere BD si faci o salvare de siguranta
Selectezi tot in Intretinere BD pagina Avansat si dai click in caseta text mare ce apare acolo.
Apoi introduci comenzile de mai jos, pe rind, apasind Enter dupa fiecare comanda

USE intr_det
COPY TO C:\TEMP\oferta.xls FIELDS denumire, pret_vanz FOR LEFT(cont,3)="371" TYPE XL5

Iesi din ecranul Intretinere BD.
Acum daca vei deschide C:\TEMP\ vei gasi un fisier "Oferta.xls" ce contine marfa intrata - denumire si pret de vinzare.
Inconvenientul acestei metode este ca exporta toate produsele ce au fost operate in SAGA vreodata si la care s-a introdus contul 371 (concret nu poti face un export selectiv, in functie de data intrarii).
Aceasta comanda exporta in fisier excel doar intrarile in lei.

Un astfel de export in excel poti face daca:
1.Faci un export de intrari pentru o anumita perioada
2.Localizezi fisierul in care s-a efectuat exportul (se numeste IN_datainceput-datasfirsit_indice.dbf si e in folderul .\SAGA C.3.0\Export\Nume_firma) si iti notezi numele lui sau il copiezi in alta locatie si il redenumesti
3.Intri la Intretinere BD
4.Salvarea de siguranta
5.Selectezi pagina Avansat
6.Introduci comenzile

De exemplu: daca exporti pe perioada 01.01.2009-28.02.2009 intrarile la firma ABC se va crea fisierul C:\SAGA C.3.0\EXPORT\ABC_SRL\IN_01-01-2009_28-02-2009_10101.dbf - unde 10101 e un numar aleator
In acest caz prima comanda va fi:

USE "C:\SAGA C.3.0\EXPORT\ABC_SRL\IN_01-01-2009_28-02-2009_10101.dbf"

urmata de:

COPY TO C:\TEMP\oferta.xls FIELDS denumire, pret_vanz FOR LEFT(cont,3)="371" TYPE XL5

O alta varianta ari fi sa extragi datele prin selectii SQL si apoi sa exporti tabela rezultata in Excel.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns