dare in folosinta obiecte de inventar

scortarum819

dare in folosinta obiecte de inventar

#1 Mesaj de scortarum819 »

in luna Martie am introdus toate facturile de O.I. si numai dupa aceea le-am dat in folosinta (din Intrari) in ordinea in care apareau acolo, dar am observat ca de la un moment dat pretul cu care le descarca difera de cel cu care trebuia facuta darea in folosinta.

Am listat fisa contului 303 si am dat in folosinta (tot din Intrari) in ordinea in care apareau intrarile pe fisa lui 303 (ordinea in fisa lui 303 nu corespunde cu ordinea din Intrari), asa a descarcat la pretul de intrare corect toate O.I.

La aprilie, am zis sa le dau in folosinta imediat ce am introdus factura in intrari, dar la a 3-a factura imi ia la descarcare un pret total aiurea.

Ce nu fac bine ? Sa introduc iar toate intrarile si apoi sa le descarc in ordinea in care apar in fisa lui 303 ?

Banuiesc ca are legatura cu FIFO, dar din moment ce toate O.I. introduse anterior sunt date in folosinta nu vad care e problema

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Normal ar fi ca datele sa fie validate in ordine cronologica. Eventual intra la Operatii-Alte operatii cu stocuri-Reglari descarcare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum819

#3 Mesaj de scortarum819 »

merci !

ar pute proveni problema de la faptul ca la mai multe articole din factura am trecut aceeasi denumire a OI la "Denumire articol/serviciu" iar aceste articole au preturi de intrare diferite ?

Nu-mi displace sa procedez cum am spus in primul mesaj, dar pe de alta parte ma deranjeaza ca nu inteleg cum descarca daca fac pasii normali.

scortarum819

#4 Mesaj de scortarum819 »

revin la problema asta ... nu imi face descarcarea obiectelor de inventar la pretul FTVA din intrari. La primele 2-3 descarcari e ok, dupa care la o intrare cu 3 pozitii, prima o descarca bine, dar la pozitia 2-a imi trece un pret diferit de cel unitar care l-am introdus in intrari.

Nu s-a mai lovit nimeni de problema asta ? :)

Pana la urma trebuie sa descarc manual 603=303 cu RD 303 in luna ???

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Eu n-am patit asa ceva.
Daca folosesti Saga C integrat atunci nu este o alegere buna sa faci descarcarea manual, deoarece nu o sa ai o situatie reala la "situatie obiecte de inventar", precum "situatie stocuri".

scortarum819

#6 Mesaj de scortarum819 »

acum imi dau seama ... la o factura cu mai mult de o pozitie (3 pozitii in cazul meu), cand apesi butonul de Dare in folosinta, preturile la poz. 2 si 3 sunt aiurea, dar cand dai Validare, se modifica automat in cele corecte. Eu am vazut initial valorile incorecte si nu am mai dat validare :)

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Interesant. Cred ca ar fi bine sa faci un print screen si sa trimiti prin mail la cei de la Saga cu explicatiile necesare.

petriself

#8 Mesaj de petriself »

Este ceva normal. La fel se intampla si la darea in consum a materialelor. Dupa validare se preiau preturile corecte din factura, atunci cand materialele se dau in consum imediat dupa inregistrarea facturii, respectiv a NIR-ului.
Nu consider a fi o eroare. La inceput m-am speriat si eu pana mi-am dat seama cum functioneaza programul. Dar m-am asigurat ca se lucreaza corect.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Scuze, dar mie nu mi se pare normal. :D
Adica vad o valoare la salvare si alta la validare. Precis exista o explicatie, dar asta ar fi un fel de: pe ecran vad una, iar la listare iese altceva.

petriself

#10 Mesaj de petriself »

Dar se vede pe ecran dupa validare, deci inainte de listare. Mie mi se pare normal, atata timp cat pe acelasi cod de material sau obiect de inventar se trec mai multe preturi. Ex.
- ciocan 10 lei / buc.
- ciocan 11 lei / buc.
- ciocan 12 lei / buc.
Toate aceste ob. inv. sunt pe acelasi cod. Cand dau in folosinta, inainte de validare, se preia unul dintre coduri, probabil primul, in ordine cronologica. La validare, fiind consumat primul articol cu pret 10 lei, se preia urmatorul cu 11 lei, etc.
Eu asa judec. Dar, atata timp cat este corect dupa validare, pe noi ne intereseaza mai putin ce face programul. (cel putin pe mine care nu stiu informatica deloc).
Scuze, dl. Balasz, dar asta este parerea mea.

Scrie răspuns