lichidare societate

Mesaj
Autor
esanua488
Mesaje: 72
Membru din: Mie Iul 23, 2008 12:00 am

lichidare societate

#1 Mesaj de esanua488 »

Am o firma care doreste sa-si lichideze firma. In aprilie are tva de plata 50lei. Ea a depus deja la Reg Com cererea si as vrea sa stiu cum as putea plati acest tva pe care ar trebui sa il trec in decontul din trim II. Platesc in avans, sa presupunem, dar cum intocmesc decontul in aprilie pt a putea in mai sa-i fac balanta pe zero? La reg com tb sa depun un bilant de inchidere?
Va multumesc!

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: lichidare societate

#2 Mesaj de paturcai »

esanua488 scrie:Am o firma care doreste sa-si lichideze firma.
M-ai omorat!

:lol: :lol: :lol:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#3 Mesaj de paturcai »

Bilantul de inchidere se face la data de astazi sa zicem.
Orisicum dupa ce a solicitat dizolvarea firmei trebuie sa treaca 30 de zile (apare in Monitorul Oficial). Dupa ce trec cele 30 de zile, se depune: bilantul de inchidere, mai asteapta 15 zile, dupa care trebuie sa aduca certificat fiscal de la Adm Financiara ca nu are datorii la Stat si abia dupa aceea firma se dizolva.
Decontul de TVA se depune normal. Plata se face acum, inainte de depunerea decontului. Asa vad eu problema.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Avatar utilizator
stoicat
Mesaje: 1395
Membru din: Mie Noi 23, 2005 12:00 am

Re: lichidare societate

#4 Mesaj de stoicat »

paturcai -citat
M-ai omorat!

NU ,ca ne trebuiti.

Pt.esanua488
Pt.eventuala documentare puteti citi si aici
http://www.lichidarefirma.ro/dizolvare- ... voluntara/
si aici
http://taifuns.blogspot.com/2009/04/cum ... idare.html

vranceam
Mesaje: 238
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: BOZOVICI

#5 Mesaj de vranceam »

De la Registrul Comertului mi s-a spus ca s-a modificat legea soc com prin 2006 si este necesar obligatoriu lichidator.Din ce am citit de la stoica ar rezulta ca nu e valab pt toti cica"daca e cazul".Cand e obligat si unde scrie?Din cauza costurilor cu lichidarea multi si-au lasat firmele in aer dar acum POGEA le termina treaba.Daca nu face prea multi bani din forfetar in plus face din taxe la REG Comert sigur.

esanua488
Mesaje: 72
Membru din: Mie Iul 23, 2008 12:00 am

#6 Mesaj de esanua488 »

Va multumesc tuturor, m-am lamarit, iar in ce priveste lichidatorul am inteles ca este nevoie doar in cazul in care firma are active sau datorii la stat.

Avatar utilizator
stoicat
Mesaje: 1395
Membru din: Mie Noi 23, 2005 12:00 am

#7 Mesaj de stoicat »

vranceam scrie: De la Registrul Comertului mi s-a spus ca s-a modificat legea soc com prin 2006 si este necesar obligatoriu lichidator.Din ce am citit de la stoica ar rezulta ca nu e valab pt toti cica"daca e cazul".Cand e obligat si unde scrie?............
Va redau art.235 din L.31/1990 actualizata,prin Legea 441/27.11.2006

(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.

(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.

(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.

(4) Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.

Din cele de mai sus eu inteleg ca nu trebuie numit lichidator daca exista acordul unanim al asociatilor cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si asociatii asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.Daca nu exista acordul unanim privind impartirea bunurilor ,va trebui numit lichidatorul.

In statutul societatii ar trebui sa existe dispozitii cu privire la dizolvarea/lichidarea societatii.

Si-n linkurile redate ,problema dizolvarii/lichidarii mi s-a parut destul de clara.

mocanui
Mesaje: 41
Membru din: Vin Apr 27, 2007 12:00 am

#8 Mesaj de mocanui »

Stie cineva cum recuperez impozitul pe profit platit in plus (suma mare.. :( ) , ...(sint in procedura de lichidare !! :( )

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#9 Mesaj de paturcai »

Se face cerere la administratia financiara si se dovedeste cu acte despre acest impozit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bardoczie27
Mesaje: 63
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#10 Mesaj de bardoczie27 »

..........................
In statutul societatii ar trebui sa existe dispozitii cu privire la dizolvarea/lichidarea societatii.
Daca in statutul societatii scrie ca "Lichidarea se va face de unul sau mai multi lichidatori numiti de adunarea generala a asociatilor", atunci e obligatoriu sa fie numiti un lichidator, inca daca asociatii sunt de comun acord ca firma sa fie dizolvat.

Avatar utilizator
stoicat
Mesaje: 1395
Membru din: Mie Noi 23, 2005 12:00 am

#11 Mesaj de stoicat »

Daca faceti lichidare cu dizolvare simultana atunci nu e nevoie de niciun lichidator. Asta presupune insa ca asociatii sa fie de acord si sa stabileasca modul de realizare a activului si de stingere a pasivului.

Vedeti art.235 din L.31/1990 alin.(1) si (2) redat mai sus.
Nu e suficient ca asociatii sa fie de acord doar cu dizolvarea .Trebuie ca in hotararea asociatilor sa fie precizat dizolvare cu lichidare

Legat de cele stipulate in statutul societatii in legatura cu lichidarea nu este ceva,, batut in cuie",la noi in judet se pare ca nu s-a tinut cont de cele stipulate in statut cu privire la lichidare.
E drept nu am avut acum situatii de dizolvare/lichidare SRL ,am facut asa ceva in sept.2004 ,fara lichidator ,nu mai retin ce era trecut in statut legat de lichidare.

Daca va intereseaza ce documente sunt necesare pt. inregistrarea mentiunilor privind dizolvarea si lichidarea simultana a SNC,SCs si SRL,le gasiti la aceasta adresa.
http://www.pinzaru.ro/drept/drept-comer ... cs-si-srl/

butnarur
Mesaje: 436
Membru din: Lun Feb 18, 2008 12:00 am

#12 Mesaj de butnarur »

Ziua buna, stimati colegi!

am si eu cateva nelamuriri, in ceea ce priveste depunerea declaratiilor pt o firma care va fi radiata, mentionez faptul ca a trecut de etapa dizolvarii ( inceputa in 24.02.2010), urmeza sa depun bilantul la RC, balnta cu 0 si certificat fiscal de la administratie. Intrebarile mele sunt:

1. pt trimI, am depus D100 si D300, urmeaza sa se plateasca sumele....D101, D392, D394 pt 2010 cand se depun?
2. dupa ce scot certificatul fiscal de la administratie si depun bilantul de lichidare (cu siguranta mai dureaza ceva timp pana este radiata soc) depun din nou D100 cu impozitul pe profit (minim)calculat si platit proportional cu nr de zile pana cand soc. este radiata ? chiar daca bilantul de lichidare se depune ( balanta este inchisa = 0(zero)) ...dupa aceasta data e ok sa se depuna si sa se plateasca impozit minim? dar D300? depun cu 0(zero) tot pana la radiere?

o parere, un sfat, va rog
:roll:
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

patrum601
Mesaje: 102
Membru din: Mie Mar 05, 2008 12:00 am

#13 Mesaj de patrum601 »

Eu am o societatea care doreste lichidare cu dizolvare simultana. Asociatii sunt sot+sotie , nu au oblugatii restante fata de bugetul statului sau terte persoane si nu au nici creante neincasate.
In activul societatii au un imobil si o masina .
In Horararea de dizolvare depusa la ORC au scris ca au hotarate ca bunurile societatii sa se imparta in mod egal intre cei doi asociati.
De la ORC mi s-a spus ca dupa trecerea termenului de 30 zile de la publicarea Hot in M.Oficial -sa depunem la ORC bilantul pe zero . Asta presupune ca pot sa trec imobilul si auto pe numele celor doi asociati pana se obtine Incheierea judecatorului delegat de la ORC ca sa pot avea "bilant pe zero"? M alamuri si pe mine la ce au facut referire sau cum se procedeaza corect?
Eu intelesesem ca cei doi asociati isi pot inscrie in CFunciara dreptul de proprietate asupra imobilului care acum este in proprietatea societatii numai dupa ce intra in posesia incheierii de la judecat. de la ORC prin care se decide lichidarea societatii.
Cum sa procedez contabil ?

Multumesc frumos

josand
Mesaje: 332
Membru din: Mar Oct 13, 2009 12:00 am

#14 Mesaj de josand »

Buna ziua!
Sincer, imi cer scuze ca vin cu idei din astea, dar ce pot sa fac? :oops:
Am facut balanta de lichidare, si am incercat sa generez si bilantul. Am o intrebare: bilantul trebuie facut la 30.06? Firma este suspendata din ianuarie 2010, are bilant pe 2009 depus, nu are datorii ca am luat si de la adm fin certificat. Cum trebuie generat acest bilant? Trebuie completate sumele de mana?
Dana

butnarur
Mesaje: 436
Membru din: Lun Feb 18, 2008 12:00 am

#15 Mesaj de butnarur »

pt josand:
-S-a inceput procedura de dizolvare? au trecut 30 zile de la publicare in MO a hotararii? nu ati facut nicio referire la asa ceva...doar ca firma are activitatea suspendata :roll:
-bilantul de lichidare se intocmeste cu data la care s-au inchis conturile in balanta, Saga nu genereaza bilant de lichidare. Se face in programul de pe www.mfinante.ro, in coloana 1 se trec datele din bilantul precedent, in coloana 2, balanta fiind cu 0, se trece 0. Se listeaza ( chiar daca programul anunta ca nu sunt corelatii), se sterge cu pasta corectoare si se scrie de mana "Bilant de lichidare la data de ....". ( nu trebuie discheta).
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

Scrie răspuns