Preluare contrct de leasing

tanasel845

Preluare contrct de leasing

#1 Mesaj de tanasel845 »

Buna dimineata ! Am o intrebare : o soc. este in incapacitate de a plati ratele de leasing. Cel care foloseste masina ( fost asociat ) vrea sa preia contractul. Cum se poate rezolva , daca cineva a avut un caz asemanator.
Multumesc.

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Pentru preluarea unui leasing trebuie sa achitati un comision care variaza in functie de societatea de leasing, trebuie sa prezentati dovada platii ratelor la zi si urmatoarele acte:

Factură proformă/ Aviz de plată – original
Copie pentru cartea de identitate a autoturismului
Cererea chestionar pentru aprobarea contractului de leasing
Valoarea obiectului contractului, provenienta acestuia si anexa desfasurator cu acceptul clientului
Copie după actul de identitate al persoanei solicitante al obiectului contractului de leasing sau copii după paşaport şi legitimaţia de şedere în România
Adeverinţa de venit semnata de conducerea societăţii angajatoare a persoanei solicitante
Adeverirea altor venituri realizate de solicitant (venituri din cedari de active, dividende, alte venituri)
Cartea de muncă, completată la zi, vizată de Camera de Muncă, atât pentru solicitantul creditului cât şi pentru giranţi.
Alte informatii considerate relevante de către utilizator

sau :

Da, se poate incheia un contract de novatie a contractului de leasing, in care persoana fizica va avea calitatea de nou utilizator. Persoana fizica, in schimb, trebuie sa faca dovada ca veniturile pe care le realizeaza respecta gradul maxim de indatorare.

Daca aceasta are pe cartea de munca salariul minim pe economie si nu poate face dovada altor venituri realizate, nu se poate incadra in gradul maxim de indatorare. Spre exemplu, la venitul de 600 ron, echivalent 140 euro, daca rata depaseste 50 euro (inclusiv tva si asigurare casco), solicitantul nu se poate incadra sa preia leasing-ul respectiv.

Conform Regulamentului BNR nr. 3/2007 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru Institutiile Financiare Nebancare care nu au norme proprii de finantare validate, gradul maxim de indatorare este de 35%, acesta incluzand si rata de leasing.

Documentele necesare pentru justificarea veniturilor sunt:

carte de munca (daca este cazul);
adeverinta de salariu;
fisa fiscala;
declaratie de venit (daca este cazul).
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

tanasel845

#3 Mesaj de tanasel845 »

Multumesc mult.
Din totdeauna un vecin te poate scoate din necaz. Eu sunt din Tulcea.

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

tanasel845 scrie:Multumesc mult.
Din totdeauna un vecin te poate scoate din necaz. Eu sunt din Tulcea.
cu placere, dar chiar chiar nu erai vecin, ajutorul era acelasi...oricand pot !!! :wink: :wink: :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

tanasel845

#5 Mesaj de tanasel845 »

Da , ai dreptate , dar binenteles am glumit.
Ar mai fi o problema : cum contez , cum fac iesirea din soc.pt.ca nu pot factura.

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

s-a mai discutat pe aici, ia vezi daca iti foloseste :

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ne+leasing
[/color]

tanasel845

#7 Mesaj de tanasel845 »

Am gasit , multumesc.

Scrie răspuns