Bonuri taxi

balasm220

Bonuri taxi

#1 Mesaj de balasm220 »

Buna ziua!
Am dat inainte o cautare pe forum privind deductibilitatea bonurilor de taxi la calculul impozitului pe profit si am vazut ca au fost incepute mai multe discutii,dar n-am vazut nicio finalitate clara.
Daca nu va e cu suparare,revin cu aceasta problema si va rog sa-mi spuneti daca voi considerati bonurile de taxi deductibile sau nu si,daca se poate,temeiul legal.
Eu as zice ca sunt deductibile daca sunt in limita a 100 lei
Ordinul 293/2006 spune ca:
(2) Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale vor fi folosite începând cu data de 1 ianuarie 2006 numai ca documente de înregistrare a plãtilor în Registrul de casã. Fac exceptie de la aceastã regulã, în sensul cã stau la baza înregistrãrilor în contabilitate a cheltuielilor, urmãtoarele documente:
a) bonul fiscal emis conform OUG nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicatã, cu modificãrile ulterioare, utilizat pentru justificarea taxei pe valoarea adãugatã aferente carburantilor auto achizitionati în vederea desfãsurãrii activitãtii, dacã este stampilat si are înscrise denumirea cumpãrãtorului si numãrul de înmatriculare al autovehiculului; b) bonul fiscal emis de aparatul de marcat fiscal utilizat în activitatea de taximetrie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de închiriere, cu modificãrile si completãrile ulterioare;
c) bonul fiscal emis conform OUG. 28/1999, republicatã, cu modificãrile ulterioare, însoTit de documentul care atestã plata prin cardurile bancare ale societãTilor comerciale;
d) bonul fiscal emis conform OUG 28/1999, republicatã, cu modificãrile ulterioare, a cãrui valoare totalã este de pânã la suma de 100 lei (RON) inclusiv, dacã este stampilat si are înscrise denumirea cumpãrãtorului, codul unic de înregistrare al acestuia sau codul numeric, în cazul persoanelor fizice care desfãsoarã activitãti independente;

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Exista pe site-ul ANAF un raspuns din 12.06.2009 parca, in care se specifica ce se intampla cu aceste bonuri sub 100 lei.
Ideea este ca nu se face trimitere la nicio Lege sau Norma.
Acolo scrie ca ele - bonurile - se deconteaza folosind un formular de DECONT. Nu se face vorbire despre deductibilitate sau nedeductibilitate.
Eu unul nu am incredre in acel comunicat fie el de pe site-ul ANAF. Adica daca nu face trimitere la niciun act normativ....le consider in continuare nedeductibile fiscal.
Uite aici ceea ce raspund ei:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/fa ... 2iun09.htm
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns