Am primit o factura de marfuri ( materiale de constructii) in vederea revanzarii. Seful s-a sucit si a avut o lucrare de hidroizolatie unde a folosit materialele primite ca marfa. A facturat apoi la beneficiar materiale + manopera (pe aceeasi factura). Atasat am anexa la contract unde se specifica fiecare material consumat cu pretul pe kg si manopera. Pana acum nu a facut lucrari de executie.
Cum procedez la inregistrari?
-transfer din gestiunea marfuri in gestiunea materiale , materialele folosite la lucrare si le dau apoi in consum? Dar cum pot inregistra factura emisa beneficiarului? O parte materiale si o parte manopera. Manopera o trec in ct.704 dar materialele? Pot sa le scad tot ca marfuri, avand in vedere ca in anexa sunt specificate si cu un pret mai mare dacat cel de intrare?
Ajutor
materiale si manopera
- teodorg133
Deci : daca le-ai facut intrare ca marfa, le poti trece la materiale, prin storno NC, adica in 301 pt ca apoi sa le dai in consum, tot cu pretul de intare 601 = 301...Factura este o prestatie, chiar daca tu specifici intr-un deviz anexa separat mater si separ.manop. (asta e pt el)...tu ai chelt cu materialele pe care lle-ai consumat iar 704 este venitul...difer este profit...
(daca mater le-ai trecut in deviz cu pret mai mare, ghisheftul tau...e profit).. 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
Tu stii ce este scris pe factura, si in functie de asta poti proceda asa :
1. daca pe factura ( anexa la factura )pretul mat este cel cu adaos comercial , atunci poti considera ca ai vandut marfa si manopera facturata este o prestare de serviciu
2. daca pe factura ( anexa ) pretul mat este cel cu care ai cumparat mat , atunci prin optiunea programului Transfer faci transferul de la marfa la materiale ( trebuie sa ai creeate Materiale in articole ca marfa si ca materiale : ex : cuie - marfa - cod xxxxx si cuie materiale -cod yyyyyy
si dupa transfer le dai in consum prin intermediul Bon de consum
1. daca pe factura ( anexa la factura )pretul mat este cel cu adaos comercial , atunci poti considera ca ai vandut marfa si manopera facturata este o prestare de serviciu
2. daca pe factura ( anexa ) pretul mat este cel cu care ai cumparat mat , atunci prin optiunea programului Transfer faci transferul de la marfa la materiale ( trebuie sa ai creeate Materiale in articole ca marfa si ca materiale : ex : cuie - marfa - cod xxxxx si cuie materiale -cod yyyyyy
si dupa transfer le dai in consum prin intermediul Bon de consum
- teodorg133