probleme stocuri

stuparui

probleme stocuri

#1 Mesaj de stuparui »

Nu am folosit pana anul acesta partea de stocuri. La inceput de an am introdus normal stocurile de materii prime (in configurare societati). In timpul anului am primit alte materii prime (la preturi diferite). Atunci cand inregistrez bonul de consum insa, stocul de anul trecut nu-mi apare, desi in situatia stocurilor este prins. Nu imi apar decat intrarile de anul acesta iar eu evident am consumat mai intai stocul de anul trecut. Sfatuiti-ma, va rog! Unde gresesc?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Dar nu ne spui ce se intampla cand te uiti in fisa unei materii prime de exemplu.
Ca sa ai convingerea ca preia acele stocuri de plecare da-ti un mic exemplu:
- la o materie prima ai stoc de la inceputul anului si nu ai nicio miscare. Fa-i un bon de consum pe acea materie prima care sta acolo de la inceputul inceputului. Vezi ce zice SAGA. Sa zicem ca ai 3 bucati cu un anumit pret. Descarca acea cantitate de 3 bucati pe un bon aiurea. Daca SAGA nu-l vede ar trebui sa te atentioneze ca scazi mai mult decat ai intrat in gestiune. Daca SAGA nu comenteaza, atunci sa ai convingerea ca-l ia in discutie.
- daca SAGA face comentarii inseamna ca ai uitat sa VALIDEZI preluarea stocurilor initiale.
- sau ai dat ca luna de incepere a folosirii programului o alta data decat cea corecta: ai introdus stocurile cu 01 01 2009 si ai declarat ca luna de incepere a folosirii programului data de 01 03 2009. SAGA nu vede decat de la 01 03 2009 in aceasta situatie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stuparui

#3 Mesaj de stuparui »

Multumesc Paturcai. M-am gandit si eu ca poate fi ceva legat de data. Nu pot verifica decat maine (luni) la servici. Oricum multumesc de sfaturi. Sunt cam "capie" de cand a murit Michael Jackson.

Scrie răspuns