calcul impozit profit societate suspendata
-
calcul impozit profit societate suspendata
Cum inregistrez impozitul pe profit forfetar pentru o societate care a suspendat activitatea pe data de 07.05.2009 ? In registru si in declaratia 100 nu ma lasa sa modific suma pe care am calculat-o eu aferenta nr de zile ( 01.05.-07.05.) ?
Daca nu ma insel, impozitul nu se fractioneaza pe zile, numai pe luni. Vreau sa zic, ca firma in cauza datoreaza impozit forfetar pe 1 luna intreaga (luna mai).
Cum se corecteaza in declaratie, nu stiu.
Revin, intretimp mi-am dat seama, cum se poate corecta:
- imp. calculat se poate modifica in macheta, inainte de a da listare
- imp. minim datorat idem.
Atrag atentia ca este o "fortare", deci daca dai "reactualizare date", toate modificarile vor disparea, datele revin la valorile puse de SAGA.
Cum se corecteaza in declaratie, nu stiu.
Revin, intretimp mi-am dat seama, cum se poate corecta:
- imp. calculat se poate modifica in macheta, inainte de a da listare
- imp. minim datorat idem.
Atrag atentia ca este o "fortare", deci daca dai "reactualizare date", toate modificarile vor disparea, datele revin la valorile puse de SAGA.
- teodorg133
Nu scrie la lege, Septimiuv...dar la Cta, cand am intrebat "printzesele" de la fisc ce fac cei suspendati in cursul lunii mai, au raspuns sec..: "calculati fractionat in functie de nr de zile pana la suspendare "...scurt !!! 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
- teodorg133
-
impozit minim pt. firme suspendate
In instructiunile de completare a formularului 100 scrie, printre altele, ca randul 1.1 "impozit minim" (din declaratia 100) NU se completeaza pentru randurile 2, 3 si 4 de catre cei aflati in inactivitate temporara inscrisa la registrul comertului.
Sa inteleg din aceasta ca firmele suspendate nu platesc impozit minim pe baza declaratie 100? Pe baza a ce platesc atunci? Cum interpretati aceasta?
Situatia mea este putin diferita: la data de 1 mai 2009 firma se afla in regim derogatoriu la adm. financiara, iar suspendarea la reg. com. s-a facut in data de 8 mai 2009. Teoretic eu n-ar trebui sa depun decl. 100., cf. regimului derogatoriu, dar pe baza a ce platesc impozitul minim pentru perioada 1-7 mai 2009?
Sa inteleg din aceasta ca firmele suspendate nu platesc impozit minim pe baza declaratie 100? Pe baza a ce platesc atunci? Cum interpretati aceasta?
Situatia mea este putin diferita: la data de 1 mai 2009 firma se afla in regim derogatoriu la adm. financiara, iar suspendarea la reg. com. s-a facut in data de 8 mai 2009. Teoretic eu n-ar trebui sa depun decl. 100., cf. regimului derogatoriu, dar pe baza a ce platesc impozitul minim pentru perioada 1-7 mai 2009?
- teodorg133
Re: impozit minim pt. firme suspendate
Nu are legatura regimul derogatoriu cu suspendarea.alexev881 scrie:Teoretic eu n-ar trebui sa depun decl. 100., cf. regimului derogatoriu, dar pe baza a ce platesc impozitul minim pentru perioada 1-7 mai 2009?
Regimul derogatoriu se poate obtine si fara suspendare.
Impozitul se plateste pana la data suspendarii, 1-7 mai 2009.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Exista o societate platitor de impozit pe venit (microintreprindere) care pana in martie 2009 a avut un angajat, la care cu 01.03.2009 i s-a desfacut contractul, ca urmare s-a depus declaratia 010 pentru a scoate vectorul fiscal pentru taxe salarii.
In luna aprilie 2009 s-a mers la Registrul Comertului si s-a facut suspendarea societatii.
Problema este ca s-a uitat sa se inchida contul la banca, astel pe luna mai si iunie am cate 0,01 lei dobanda, precum comisioane bancare.
As dori sa stiu:
- ce se intampla cu acele dobanzi si comisione, le inregistrez simplu ca venit si cheltuiala, sau?
- trebuie sa calculez impozit minim (eu asa cred ca nu)?
- ce declar in declaratia 100?
Exista o societate platitor de impozit pe venit (microintreprindere) care pana in martie 2009 a avut un angajat, la care cu 01.03.2009 i s-a desfacut contractul, ca urmare s-a depus declaratia 010 pentru a scoate vectorul fiscal pentru taxe salarii.
In luna aprilie 2009 s-a mers la Registrul Comertului si s-a facut suspendarea societatii.
Problema este ca s-a uitat sa se inchida contul la banca, astel pe luna mai si iunie am cate 0,01 lei dobanda, precum comisioane bancare.
As dori sa stiu:
- ce se intampla cu acele dobanzi si comisione, le inregistrez simplu ca venit si cheltuiala, sau?
- trebuie sa calculez impozit minim (eu asa cred ca nu)?
- ce declar in declaratia 100?