pretul mediu stoc este negativ-HELP!!!!

todoranm769

pretul mediu stoc este negativ-HELP!!!!

#1 Mesaj de todoranm769 »

Buna seara,

Utilizez de putina vreme SAGA si ma confrunt cu o problema careia nu-i dau de cap:la un articol - materie prima, am observat ca am sold final negativ, pretul mediu pe stoc este negativ, stocul final fiind pozitiv...
Au fost intrari pe baza de facturi sau borderou(toate sunt validate), iar iesirile au fost corespunzatoare consumului pt obt de produse finite la bucatarie(generat automat la validare productie).
Ce nu este bine?De ce imi apare pret mediu negativ?Si cum pot repara?

Si inca ceva:Ce este pretul unitar la care se face descarcarea?Pun aceasta intrebare deoarece ma gandeam ca dc se cump 2kg de ceva cu 2 lei, apoi 1kg cu 3 lei,se vor descarca sute de grame,cu 2 lei , pana se gata cele 2 kg si apoi se trece la celalat pret (este config FIFO).Dar in fisa articolului am vazut in dreptul cantit iesite si preturi care nu apar la cant intrata.Se intelege ce zic?Scuze dc intrebarea este facila, dar este ceva ce mie imi scapa...

Multumesc
Ultima oară modificat Vin Iul 10, 2009 1:18 pm de către todoranm769, modificat de 3 ori în total.

todoranm769

#2 Mesaj de todoranm769 »

chiar nu s-a confruntat nimeni cu problema aceasta? :cry:

todoranm769

#3 Mesaj de todoranm769 »

Buna dimineata

Va rog frumos o sugestie cat de mica despre ce inseamna acest pret mediu pe stoc negativ....Nu am unde sa ma interesez si ma bazez pe voi....!!!!
Mai mult, am observat aseara ca pretul mediu pe stoc din fisa articolului, difera de cel afisat in situatia stocurilor(la acelasi articol).
Va rog, vreua sa inchid situatiile si ma dispera cum timpul tree si eu nu stiu cum sa rezolv problema..... :( :( :(

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Faceti o reglare de descarcare din Operatii - Alte operatii cu stocuri - Reglari descarcare. Astfel de situatii pot aparea cind validarea datelor se face in alta ordine decit cea natural cronologica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns