Probleme la decont 300

constantinescuc685

#1 Mesaj de constantinescuc685 »

buna ziua,
lucrez de foarte putin timp cu saga si am o problema :lol:
facturile cu tva 9% imi apar in decontul de tva fara suma aferenta acestui procent, la referinta 8-9(achizitii de bunuri si servicii taxabile 9%) apar facturile cu tva 0.
banuiesc ca am gresit ceva- am trecut procent tva 9 ptr achizitii cu tva 9%, iar la cele scutite, am trecut 0.
ma puteti ajuta, va rog???

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Verificaţi să aveţi completate toate procentele de TVA în Configurare societăţi, astfel: TVA normală: 19, TVA redusă 1: 9, TVA redusă 2: 5

De asemenea vă rog să acordaţi atenţie modului de postare pe forum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

constantinescuc685

#3 Mesaj de constantinescuc685 »

multumesc mult!
am rezolvat- era si normal sa fie asa, dar...
si inca o intrebare- la un cabinet de avocatura, majoritatea facturilor sunt emise catre persoane fizice. facturile le-am operat normal, prin iesiri, iar la cod client, am trecut generic persoana fizica; la declaratia 394 imi da eroare, cu mesajul cod fiscal incorect. am luat bifa, nu mai am eroare, insa dupa fiecare actualizare date, am acelasi mesaj.
nu ma deranjeaza sa tin cont sa debifez, insa sunt sigura ca saga are o atentionare si pentru cei mai "grabiti" sau mai putini avizati, asa ca mine :oops:
o zi buna!

serbanm815

#4 Mesaj de serbanm815 »

si eu am facturi catre pers.fizice,dar la iesiri completez nume si prenume persoana si cod.nr.personal ; cand se face actualizare la decl.394 , saga va ignora c.n.p.-urile.
poate mai sunt si alte solutii .

constantinescuc685

#5 Mesaj de constantinescuc685 »

da, dar ce te faci cand doamna avocat sustine ca astea sunt proceduri securiste?
atata timp cat isi inregistreaza veniturile si le declara, ce-i trebuie fiscului/softului/mie/anaf/af/etc...sa stiu cnp-ul clientilor ei?
altfel sta treaba in cazul pj, aici intelege....
dupa cum la fel de bine nu intelege de ce imi bat capul cu atatea "fleacuri'...si ma sfatuieste sa emigrez! :lol:
e o figura, dar e simpatica.
si cam are dreptate.
voi avea grija ca, inainte de a lista si salva pe discheta declaratia 394, sa iau bifa buclucasa...

tomac

#6 Mesaj de tomac »

CNP-ul nu este obligatoriu să fie înscris pe facturi.Şi este chiar o problemă înscrierea CNP-ului pe facturi. Conform art.155 din CF este obligatoriu codul de înregistrare fiscală, iar codul numeric personal nu este cod de înregistrare fiscală. În plus înscrierea CNP pe facturi, fără existenţa avizului de operator de date cu caracter reprezintă o abatere de la Legea 677 din 2001.
La generarea D394 selectaţi din listă "Coduri invalide", iar dacă toate se referă la codul "persoane fizice" apăsaţi butonul de deselectare a tuturor acelor coduri. E mai simplu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns