impozit forfetar
impozit forfetar
buna ziua.o firma care se afla in insolventa si una care nu a m-ai avut activitate pe 2009 plateste impozit forfetar?multumesc
-
impozit forfetar saga
as dori sa stiu daca pot vedea de unde ia saga veniturile din 2008 pt a calcula impozitul forfetar. am doua societati si la ambele e incadrat la o CA mai mica, decat ce am calculat eu. ambele sunt din cursul anului 2008 introduse in saga.
Dacă e microintreprindere şi contabilitatea a fost preluată în SAGA în cursul anului, programul, în această versiune nu poate prelua date despre veniturile anterioare preluării aşa că poate propune o sumă mai mică la impozitul forfetar, caz în care utilizatorul trebuie să corecteze manual suma respectivă.
Dacă firmele sunt plătitoare de impozit pe profit, redescărcaţi şi reinstalaţi actualizarea, întrucît s-a făcut corecţia necesară luării în calcul a sumelor din preluare date.
Pe de altă parte trebuie văzut ce venituri totale aveţi, întrucît unele din acestea nu sunt luate în calcul.
Dacă firmele sunt plătitoare de impozit pe profit, redescărcaţi şi reinstalaţi actualizarea, întrucît s-a făcut corecţia necesară luării în calcul a sumelor din preluare date.
Pe de altă parte trebuie văzut ce venituri totale aveţi, întrucît unele din acestea nu sunt luate în calcul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
buna ziua,
am inceput sa folosesc saga din tr 1 2009; ptr 2008 nu am introdus decat soldurile, acum, la iunie 2009 am inregistrat manual prin articole impozitul forfetar(oricum, sc a fost in 2008 si este pana in prezent in pierdere) numai ca la validare inchidere luna, imi apare mesajul"impozitul minim nu a fost completat".
inteleg ca nu are de unde sa-si ia total venituri minus tot ce nu se ia in calcul la stabilirea aberatiei asteia, dar...
ce nu e bine in ceea ce am facut?
trebuie sa ignor acest mesaj?
multumesc,
am inceput sa folosesc saga din tr 1 2009; ptr 2008 nu am introdus decat soldurile, acum, la iunie 2009 am inregistrat manual prin articole impozitul forfetar(oricum, sc a fost in 2008 si este pana in prezent in pierdere) numai ca la validare inchidere luna, imi apare mesajul"impozitul minim nu a fost completat".
inteleg ca nu are de unde sa-si ia total venituri minus tot ce nu se ia in calcul la stabilirea aberatiei asteia, dar...
ce nu e bine in ceea ce am facut?
trebuie sa ignor acest mesaj?
multumesc,
"constantinescuc685"
Impozitul pe profit sau pe venit nu se inregistraza manual ,in articole contabile ,asta n-ati facut bine.
Inregistrarea o face programul ,dupa validarea datelor din submeniul ,,Inchidere de luna -->Impozit pe profit sau venit".
Stornati inregistrarea manuala facuta in articole contabile ,intrati in fereastra impozit pe profit ,cred ca la impozit pe profit va referiti,verificati datele ,treceti manual eventualele chelt.nedeductibile sau venituri deductibile,valitati si aveti NC facuta.
Impozitul minim (forfetar ) pe tr.II.este de 367 lei,in sit.dvs.
Impozitul pe profit sau pe venit nu se inregistraza manual ,in articole contabile ,asta n-ati facut bine.
Inregistrarea o face programul ,dupa validarea datelor din submeniul ,,Inchidere de luna -->Impozit pe profit sau venit".
Stornati inregistrarea manuala facuta in articole contabile ,intrati in fereastra impozit pe profit ,cred ca la impozit pe profit va referiti,verificati datele ,treceti manual eventualele chelt.nedeductibile sau venituri deductibile,valitati si aveti NC facuta.
Impozitul minim (forfetar ) pe tr.II.este de 367 lei,in sit.dvs.
Ba da. Dar dacă impozitul rezultat din calcul e mai mic decît cel minim, se datorează şi se achită cel minim.Or în cazul în care mai am pierdere fiscală de recuperat se consideră că am impozit zero, ce, logic e mai mic decît impozitul minim.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
-
Da, dar nu se calculeaza la cifra de afaceri ci dupe venitul realizat, citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... exploatare
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... exploatare