suspendare activitate societate

radue475

suspendare activitate societate

#1 Mesaj de radue475 »

Va rog sa ma ajutati, ca numai stiu cum sa fac.
Am o societate care si a suspendat activitatea la Reg Comertului cu 08.06.2009, chitantele de la Reg. sunt cu 15.06.2009(nu am cerut regimul derogatoriu) trebuie sa calculez si sa virez impozitul forfetar pana pe data de 25.07.2009, daca il declar si il platesc, asta nu presupune ca am facut o operatiune in perioada suspendata si in acest fel sa pierd suspendarea.
Deci declaratia trebuie sa o depun cu impozitul constituit si pe care trebuie sa l si platesc, ca sa nu mai vorbesc ca trebuie facut si bilantul si trebuie platit contabilul, nu?
Am citit legislatia in materie, dar nu am gasit solutia.
Va multumesc anticipat. :?

patrum601

#2 Mesaj de patrum601 »

Daca suspendarea activitatii a fost inregistrata la Reg Comertului in cursul lunii iunie se calculeaza impozitul pe profit si pentru trim II din anul 2009 si, bineinteles se si plateste .
Toate declaratiile aferente lunii iunie sau trim II precum si raportarea semestriala se depun la finante in termenele legale.Pana pe 25.07.2009 ai decl.100-102-300-394 iar pana pe 14.08.2009 ai raportarea semestriala .
Poti solicita regimul derogatoriu si acum dar tot trebuie sa le raportezi realizarile de pana la 30.06.2009.

radue475

#3 Mesaj de radue475 »

patrum601 scrie:Daca suspendarea activitatii a fost inregistrata la Reg Comertului in cursul lunii iunie se calculeaza impozitul pe profit si pentru trim II din anul 2009 si, bineinteles se si plateste .
Toate declaratiile aferente lunii iunie sau trim II precum si raportarea semestriala se depun la finante in termenele legale.Pana pe 25.07.2009 ai decl.100-102-300-394 iar pana pe 14.08.2009 ai raportarea semestriala .
Poti solicita regimul derogatoriu si acum dar tot trebuie sa le raportezi realizarile de pana la 30.06.2009.
multumesc pentru raspuns, dar altceva am vrut sa punctez, o operatiune facuta in perioada suspendarii? nu am gasit legislatie unde sa scrie ce am voie si ce nu am voie sa fac in perioada suspendata.
1. Fac plata catre buget a impozitului, pot? sigur ca pot, ca trebuie
2.Pot sa platesc contabilul, nu stiu! e un PFA si imi emite factura?? si tot asa :? :idea:

patrum601

#4 Mesaj de patrum601 »

Chiar ai o problema . In acest caz incerc sa-ti spun punctul meu de vedere .
Eu inteleg prin suspendarea activitatii sa nu mai inregistrezi venituri din activitati ale firmei . Cheltuiala cu impozitul pe profit se inregistreaza la o data ulterioara celei de suspendare a activitatii . De ce nu poti sa inregistrezi si cheltuiala cu serviciile prestate de catre contabil ( care in mod normal inregistreaza operatiunea dupa ce a fost facuta ). Poti sa inregistrezi serviciile contabilului tot in iunie 2009 ca si cheltuiala urmand ca plata sa o faci in iulie .

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Şi eu zic că inactivitate temporară înseamnă să nu desfăşori activitate producătoare de venituri. E şi logic să fie aşa. Să zicem că ai o maşină înregistrată în firmă: ce faci, nu mai plăteşti impozit că eşti în perioadă de inactivitate temporară? Sau ai nişte obligaţii faţă de bugetul statului. Nu le plăteşti? Să fim serioşi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

As dori sa aflu si eu ceva.
Este o societate care si-a suspendat activitatea cu 31.05.2009. Ce fac cu documentele pe care le-am primit ulterior, de exemplu: extras de cont (deoarece contul s-a inchis doar prin iulie 2009) pe care apare 0,01 lei dobanda si niste comisiona de intretinere, precum s-au platit taxe pentru salarii si s-a platit si taxa pentru depunerea bilantului la ORC. Acestea le inregistrez in contabilitate acum (va trebui sa apara in bilant aceste venituri/cheltuieli) sau doar cand isi va reincepe activitatea societatea?

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Le inregistram. Evidenta contabila nu se suspenda.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Multumesc.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Revin cu o nelamurire, o baza legala ca se inregistreaza mai departe aveti?
La o adica de aia se suspenda activitatea ca sa nu mai fie miscare pe firma, sau ma insel?

comang846

#10 Mesaj de comang846 »

balazse scrie:Revin cu o nelamurire, o baza legala ca se inregistreaza mai departe aveti?
La o adica de aia se suspenda activitatea ca sa nu mai fie miscare pe firma, sau ma insel?
Parerea mea este ca nu te inseli.

Conform Ord.ANAF nr. 1221/2009
in anexa 1 la pct. 3 se specifica: "sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare si/sau alte elemente similare veniturilor"
si tot in anexa 1 pct 23 : "in situatia in care, in perioada aprobata pentru aplicarea regimului de declarare derogatoriu, organul fiscal constata neindeplinirea conditiilor prevazute la pct. 3, contribuabilul va reintra in regimul normal de declarare. In aceasta situatie, organul fiscal competent va notifica contribuabilul cu privire la incetarea regimului de declarare derogatoriu.
"

apetrem

#11 Mesaj de apetrem »

De multe ori nu vedem padurea din cauza copacilor ...
Despre Legea Contabilitatii ce ce parere aveti ?

"Art. 41. - Constituie contravenţii la prevederile prezentei legi următoarele fapte,
dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
1. Deţinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar şi
alte drepturi şi obligaţii, precum şi efectuarea de operaţiuni economice,
fără să fie înregistrate în contabilitate
"

Sau mai mult:
Art. 43.- Efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte, precum şi omisiunea cu ştiinţă
a înregistrărilor în contabilitate
, având drept consecinţă denaturarea veniturilor,
cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi de pasiv
ce se reflectă în bilanţ, constituie infracţiunea de fals intelectual şi
se pedepseşte conform legii.

Cand avem de facut o alegere trebuie sa alegem raul ce mai mic.
O fi el "regim derogatoriu", o fi si suspendare, insa contabilitatea ramane.
Asa cum raman si contraventiile si infractiunile. Care sunt ale contabilului.

comang846

#12 Mesaj de comang846 »

Cer scuze daca am ofensat pe cineva, era o parere.

Data de incepere a suspendarii 30.06.2009
Data ultimului extras de cont 15.07.2009

Deci se inregistreaza dobanda si din cele doua rele l-am ales pe cel care ne poate anula suspendarea activitatii.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Să fim serioşi: inactivitate înseamnă să nu ai venituri din exploatare. Dacă înainte de a suspenda activitatea ai de încasat clienţi şi ăia îţi plătesc cu OP şi sumele respective îţi intră în cont, nu le contabilizezi? Cerinţa, din OMFP 1221 din 2009, de a nu obţine niciun venit, de nicio natură, este pentru obţinerea regimului derogatoriu şi nicidecum pentru a defini inactivitatea temporară.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

rotarud220

#14 Mesaj de rotarud220 »

As dori si eu sa suspend activitatea la o societate insa nu stiu daca e posibil, firma nu mai realizeaza venituri de prin februarie cand a inchis magazinul ce il avea...dar are un mijloc fix cumparat in 2008 pt care inregistreaza lunar amortizarea si ar mai fi de inregistrat si de platit factura de la abonamentul programului contabil o data pe an....pot suspenda activitatea?dupa suspendare nu trebuie sa mai inregistrez nimic in contabilitate? va rog sa ma luminati si pe mine....e prima data cand ma confrunt cu asa ceva.

Va multumesc.

septimiuv

#15 Mesaj de septimiuv »

rotarud220 scrie:As dori si eu sa suspend activitatea la o societate insa nu stiu daca e posibil, firma nu mai realizeaza venituri de prin februarie cand a inchis magazinul ce il avea...dar are un mijloc fix cumparat in 2008 pt care inregistreaza lunar amortizarea si ar mai fi de inregistrat si de platit factura de la abonamentul programului contabil o data pe an....pot suspenda activitatea?dupa suspendare nu trebuie sa mai inregistrez nimic in contabilitate? va rog sa ma luminati si pe mine....e prima data cand ma confrunt cu asa ceva.

Va multumesc.
1. daca nu mai are activitate, nu mai amortizezi nimic pentru ca nu se obtin venituri
2. daca nu mai are activitate, de ce ar trebui sa plateasca programul de contabilitate o data pe an?

Scrie răspuns