marfuri fara pret de achizitie
marfuri fara pret de achizitie
va rog frumos sa-mi spuneti cum sa inregistrez o factura la care am marfa primita fara pret de achizitie(gratis),dar o pun in vanzare.
multumesc frumos!
multumesc frumos!
371=7582 la pretul pietei.
Stocuri primite cu titlu gratuit ___________________ _______________
pentru activităţile economice % = 758
301, 302, 303, 361,
371, 381
___________________ _______________
Din Monografie privind inregistrarea in contabilitate a principalelor operatiuni
Stocuri primite cu titlu gratuit ___________________ _______________
pentru activităţile economice % = 758
301, 302, 303, 361,
371, 381
___________________ _______________
Din Monografie privind inregistrarea in contabilitate a principalelor operatiuni
Ultima oară modificat Mar Iul 21, 2009 12:10 am de către stoicat, modificat 1 dată în total.
-
Buna ziua,
am primit o promotie in felul urmator:o factura cu marfa la pretul normal de vanzare si o a doua factura cu pretul de 0.01lei la unul din produsele din prima factura.Intrebarea mea este cum sa fac inregistrarea in sensul ca pretul de vanzare este mai mic decat pretul de achizitie din prima factura.Deci,daca inregistrez facturile separat la prima factura imi iese adaos cu minus la produsul respectiv.Este posibil sa cumulez cele doua facturi pe acelasi NIR?
am primit o promotie in felul urmator:o factura cu marfa la pretul normal de vanzare si o a doua factura cu pretul de 0.01lei la unul din produsele din prima factura.Intrebarea mea este cum sa fac inregistrarea in sensul ca pretul de vanzare este mai mic decat pretul de achizitie din prima factura.Deci,daca inregistrez facturile separat la prima factura imi iese adaos cu minus la produsul respectiv.Este posibil sa cumulez cele doua facturi pe acelasi NIR?
-
Re:
sanduo763 scrie:buna ziua ,
as avea si o intrebare: cum procedati in situatia in care produsele de pe factura sunt diferite , ex; pepsi 10*3= 30
mirinda 1*0
Multumesc
am aceeasi situatie, pe o factura care contine sucuri, apare o sticla vin (ca si produs bonus) cu un pret simbolic de 0.01, fara tva.
mentionez ca vinul va fi pus in vanzare la pretul pietei.
cum intocmesc NIR?!...
inteleg ca in cazul in care aveam ca si bonus acelasi produs ca si cele facturate la pret normal, treceam pe nir cantitatea totala (produse pret intreg+produse cu pret 0.01) si imi rezulta un alt pret de achizitie, mai mic.
in cazul in care trec vinul acordat bonus pe NIR cu pret de achiz. 0.01....adaosul este enorm....
multumesc mult!
- balteanuc692
Re: marfuri fara pret de achizitie
Pai daca il vindeti la pretul pietei, cand incasati banii nu este enorm ce incasati? Asa arata si in NIR, enorm. Il treceti cu pretul de achizitie 0,01 si pretul de vanzare cu cat il vindeti. Diferenta "enorma" este ceea ce se va duce in 378, adica adaosul comercial. (in caz ca nu lucrati cu TVA)
-
MULTUMESC FRUMOS.
"PROBLEMA" MEA ERA LEGATA DE FAPTUL CA IN MAGAZIN SE AFISEAZA ADAOSUL PRACTICAT (IN CAZUL NOSTRRU 0-100%)....ORI LA PRODUSELE RESPECTIVE, ADAOSUL DEPASESTE CU MULT LIMITA.
"PROBLEMA" MEA ERA LEGATA DE FAPTUL CA IN MAGAZIN SE AFISEAZA ADAOSUL PRACTICAT (IN CAZUL NOSTRRU 0-100%)....ORI LA PRODUSELE RESPECTIVE, ADAOSUL DEPASESTE CU MULT LIMITA.
-
SI CUM SUNT PANICATA DE OBICEI....MI-E FRICA SA AFISEZ LIMITE ASTRONOMICE DE ADAOS 

Referitor la majuscule:
tomac scrie:Vă rog să nu mai postați mesaje scrise integral cu majuscule pentru că e nepoliticos.
- balteanuc692
E o exceptie adaosul la acel produs, nu il folositi permanent. Nu cred ca poate sa spuna cineva ceva legat de acest fapt.
Nu are importanță cât e afișat. Nu aveți nici cea mai mică obligație legală de a afișa limita minimă/maximă a adaosului comercial.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc mult pt raspunsuri si imi cer scuze pentru mesajele scrise cu majuscule!