cont 461 sau 542

albul498

cont 461 sau 542

#1 Mesaj de albul498 »

am ramas cu f multi bani in casa '' '' si am incercat 461=5311 am facut bine? :oops:

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Contabil este bine.
Realitatea este mai trista: cei de la Control vor vrea sa stie ce s-a intamplat cu acei bani de s-au ridicat si pentru ce.
Eu i-as fi lasat pur si simplu in casa, chiar daca suma este imensa.
Prin ridicarea acelor bani atrag si mai rau atentia asupra faptului ca asociatul/asociatii au ridicat mascat dividende.
In urma controlului,, cand se va vedea soldul imens, ei vor fi cei care trebuie sa explice si nu tu contabil.
Fara suparare, pentru o asemenea suma (daca spui ca este foarte mare), trebuie sa ai si o dispozitie de plata de casierie.
Cum justifici inregistrarea acelui document intr-o zi, in mai multe zile daca asociatii/asociatul nu a semnat asa ceva?
Contabilitatea o facem pe baza de documente.
Daca exista DP de casierie semnata la primitor de catre asociat/asociati/administrator nu trebuie sa dai - contabil - nicio explicatie. Dar daca nu e?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mihaic879

Re: cont 461 sau 542

#3 Mesaj de mihaic879 »

albul498 scrie:am ramas cu f multi bani in casa '' '' si am incercat 461=5311 am facut bine? :oops:
presupunand ca ai toate documentele justificative, cel mai rau lucru care se poate intampla.. este sa considere un imprumut acordat asociatilor/persoanei in cauza, imprumut fara dobanda. Si ei vor calcula dobanda de la data imprumutului.. dobanda care se impoziteaza :P 16% doar... impozit ce nu a fost platit catre stat la timpul ccuvenit genereaza majorari.. si asa vei descoperi ca trebuie sa platesti catre statul roman.. jumate din 461

Dividende in avans? si daca o sa ai pieredere la sfarsitul anului?... doar o banala diferenta de curs valutar..

Inainte sa faci astfel de inregistrari, sfatul meu este sa consulti conducerea societatii, sa le explici partile bune si rele.. si apoi sa ia ei o decizie - scrisa.. vorba volant, scripta mane

Orice s-ar intampla, oalele sparte se vor sparge in capul tau!!!

Nu uita, daca e salariat - avans spre decontare - nu ai voie sa ii dai mai mult de 5000 ron/zi

pintiliem

Re: cont 461 sau 542

#4 Mesaj de pintiliem »

mihaic879 scrie:.. vorba volant, scripta mane
Orice s-ar intampla, oalele sparte se vor sparge in capul tau!!!
:lol: :lol: :lol: (Verba volant, scripta manent!)

mihaic879

#5 Mesaj de mihaic879 »

:) sry

Scrie răspuns