configurare gestiune global-valorica

scortarum819

configurare gestiune global-valorica

#1 Mesaj de scortarum819 »

configurez acum o firma (farmacie) cu 2 magazine in care vinde medicamente si cu 19% si cu 9% TVA. As vrea doar sa-mi confirmati daca setarile urmatoare sunt corecte :

1. in Config societati am bifat Evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte si nu am bifat Dezactiveaza ecranele de stocuri

2. La Intrari, in ecranul de detalii am inteles (am sunat la Saga) ca trebuie sa aleg la Tip Nedefinit (nu marfuri), caz in care gestiunea nu se poate alege. Am creat 2 analitice la 371.

3. Trebuie definite 2 gestiuni daca sunt 2 magazine ? Atunci cum aleg la pct. 2 Nedefinit ca in acest caz nu ma intreaba de gestiune.

Bine fac ?

Merci

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Da e bine. In cazul gestiunilor global valorice, programul stie in ce gestiune intra, in functie de analiticul lui 371.
Daca nu lucrati cu evidenta cantitativ-valorica puteti dezactiva ecranele de stocuri.
Gestiunea fizica e una, intr-adevar, dar din ratiuni tehnice si de TVA solutia in SAGFA, acolo unde exista produse cu 2 procente de TVA, este ca pentru fiecare sa se creeze o gestiune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns