impozit minim

vatmanuc

impozit minim

#1 Mesaj de vatmanuc »

buna ziua
am si eu o nedumerire
Daca Impozitul minim se calculeaza la veniturile totale, obtinute din orice sursa, inregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari etc (deci nu se ia in calcul cifra de afaceri) in acest caz in anul precedent la o firma am pierdere e cu minus nu se incadreaza in trase de la 0- 52000 samd . e de la minus pierderea - la 0 in anul acesta tot pierdere rezulta caci trebuie sa declar imp. pe 0.
De la finante nu imi primesc declaratia pe 0 spun sa ma incadrez in transa de la 0-52000 si sa declar impozit forfetar.
cine ma poate lamuri ca de la finante nici voba sa dea un raspuns
multumesc mult

comang846

#2 Mesaj de comang846 »

cretum

#3 Mesaj de cretum »

impozitul minim nu are legatura cu profitul sau pierderea de anul trecut, ci cu veniturile.Din total venituri scadeti ce trebuie scazut daca aveti si vedeti unde va incadrati.Chiar de nu va ramine nimic tot platiti 367 minimul

vatmanuc

recim derogatoriu

#4 Mesaj de vatmanuc »

multumesc mult m-am dumerit cu modul de calcul dar am alta situatie
Sursa circulara: ANAF"citat.
,, Contribuabilii care nu platesc impozit minim ca urmare a inscrierii inactivitatii temporare la Registrul comertului, nu au obligatia sa solicite si regimul de declarare derogatoriu prevazut in Ordinul ministrului finantelor nr.864/2005 pentru aprobarea Procedurii privind regimul de declarare derogatoriu. ''
Intrebare
Contribuabilii care au solicitat regimul de declarare derogatoriu prevazut in Ordinul ministrului finantelor nr.864/2005 si nu au solicitat intreruperea temporara la Registrul comertului mai au obligatia de a declara si achita impozitul minim?

stoicat

Re: recim derogatoriu

#5 Mesaj de stoicat »

[quote="vatmanuc"]

Cf.Ordin ANAF nr.1221 din 12.06.2009,aprobarea regimului de declarare derogatoriu ,in cazul dvs.,si-a pierdut valabilitatea,nu indepliniti toate conditiile prevazute la Cap.A pct.3,adica conditia de la lit.h)

,,h) în cazul contribuabililor, persoane juridice, înfiinţaţi în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile
comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inactivitatea temporară să fie
înscrisă în registrul comerţului, conform prevederilor art. 237 din legea menţionată"

Intreruperea temporara a activitatii trebuie sa fie inregistrata la Registrul comertului ca sa puteti beneficia in continuare de regimul de declarare derogatoriu .
Deci ,ati revenit la regimul normal de declarare.
Da ,trebuie depuse declaratiile, aveti obligatia de-a declara si achita impozitul minim.

Scrie răspuns