Buna ziua. La o societate scoala de soferi cum ar fi mai corect :
1. Intocmirea facturii la intocmirea contractului si cum se incaseaza bon de casa?
2. Numai bon de casa?
Va rog sa- mi spuneti si mie cum ar fi mai corect. Multumesc
cu factura sau fara
Daca factura se va face pentru scolarizare atunci avem:
- venituri in avans pentru perioada scolarizarii.
- daca exista vreo taxa de admitere/inscriere ea se recunoaste ca venit in momentul in care omul s-a inscris.
La emitere factura va fi:
Avans 100% scoala de soferi, pentru sa spunem 500 lei fara TVA.
Daca scoala de soferi dureaza si in luna urmatoare, proportional se recunosc veniturile pentru respectivele perioade.
Adica avem venituri jumatate in prima luna la emiterea facturii, si jumatate avans = (250 lei venit + 250 venituri in avans)
Luna urmatoare avem:
- scolarizare pentru + 250 lei venit - (minus) 250 lei avans ---->factura finala este pe ZERO.
Monografie:
Prima factura (prima luna)
461 = 704 pentru +250 lei
461 = 472 pentru +250 lei
Total Factura .......+500 lei
A doua factura (a doua luna)
461 = 472 pentru - 250 lei
Total Factura........ZERO...
Da, pentru fiecare suma primita se taie bon de casa pana la concurenta sumei de incasat. Pot fi 1, 2, 3 sau 4 bonuri de casa sau cate trebuiesc pana se incaseaza toata suma.
- venituri in avans pentru perioada scolarizarii.
- daca exista vreo taxa de admitere/inscriere ea se recunoaste ca venit in momentul in care omul s-a inscris.
La emitere factura va fi:
Avans 100% scoala de soferi, pentru sa spunem 500 lei fara TVA.
Daca scoala de soferi dureaza si in luna urmatoare, proportional se recunosc veniturile pentru respectivele perioade.
Adica avem venituri jumatate in prima luna la emiterea facturii, si jumatate avans = (250 lei venit + 250 venituri in avans)
Luna urmatoare avem:
- scolarizare pentru + 250 lei venit - (minus) 250 lei avans ---->factura finala este pe ZERO.
Monografie:
Prima factura (prima luna)
461 = 472 pentru +250 lei
Total Factura .......+500 lei
A doua factura (a doua luna)
461 = 472 pentru - 250 lei
Total Factura........ZERO...
Da, pentru fiecare suma primita se taie bon de casa pana la concurenta sumei de incasat. Pot fi 1, 2, 3 sau 4 bonuri de casa sau cate trebuiesc pana se incaseaza toata suma.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!