SALARIUL MINIM PE ECONIMIE!!!!

pepteav20

SALARIUL MINIM PE ECONIMIE!!!!

#1 Mesaj de pepteav20 »

CICA S-A MODIFICAT SALARIUL MINIM PE ECONOMIE CU 01.04.2006 IN ACTUL ADITIONAL 710 DIN 03.04.2006 LA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA. PARTEA BUNA E CA LA APRILIE CICA RAMANE ASA (EU AM INTREBAT LA CAMERA DE MUNCA PE O INSPECTOARE SI CICA AR FI ZIS CA LA APRILIE RAMANE 330) . ATI MAI AUZIT ASA CEVA? CA MIE MI-AU PRIMIT TOATE DECLARATIILE FARA ERORI... CHIAR NIMENI NU PUTEA SA ANUNTE O ASEMENEA CHESTIE? :(

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

scrie in codul muncii ca salariul minim garantat in plata se poate modifica prin hotarare de guvern, sau ceva de genu asta...
actul acel aditional se aplica pt cei care cu mai mult de 20 salariati si au contract colectiv de munca

baciul

si la arges e la fel

#3 Mesaj de baciul »

la arges am intrebat eu si nici nu stiau de asta
ramane tot la 330 lei
a fost cineva cu niste contracte

toate bune

baciul

pepteav20

#4 Mesaj de pepteav20 »

am sunat la itm si ei zic ca trebuie sa ne aliniem toti la contractul colectiv de munca, si ca toti trebuie sa facem salariul 370, de fapt trebuia sa il facem de la 01.04. cand i-am intrebat de ce nu ne aliniem si la zilele de concediu 21 in loc de 20, nu a stiut ce sa raspunda si a zis sa mai revenim cu telefon. daca mai afla cineva ceva, sa dea reply, va rog

e chiar nasoala treaba asta, tinand cont ca cel putin un sfert din salariati sunt cu minim pe economie

buldanc

#5 Mesaj de buldanc »

:roll: ne-au uluit de tot . Am facut un stat de plata pentru diferentele din 04/2006 in conf cu act aditional 710/03/2006. Pe 05/2006 este clar ca sal este de 370. > mai facem declaratii si pt modificarile survenite la 04/2006/ ?> Nu stiu . poate stie cineva /

sandrud

#6 Mesaj de sandrud »

Am inregistrat contracte de munca in jud.Cluj cu 330 ron si a fost ok nu am avut probleme.

lupuo

modificare sal minim

#7 Mesaj de lupuo »

am depus ieri stat cu modificare salariu minim la itm pentru aprilie, mai cu 370. le-a primit, inclusiv act aditional

Doriana

#8 Mesaj de Doriana »

pai normal ca le-au primit ca 370>330 , cat e minim actual, e logic sa primeasca ce e peste 330....pe bune...
la noi (tm) inc 330 constant bine pt <20 salariati...
vad ca difera geografia legislativa in romania... :oops:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

marinc60

#9 Mesaj de marinc60 »

In Harghita nu au primit state de salarii cu 330 pt luna mai. Cica obligatoriu din mai salarul sa fie de 370.

busteani

#10 Mesaj de busteani »

In Oradea la luna mai a fost OK 330 lei.

filipd

SALARIUL MINIM PE ECONOMIE

#11 Mesaj de filipd »

La Maramures, am un prieten in directia ITM care mi-a spus ca a primit hartie si a dat-o in teritoriu in care specifica intr-adevar ca s-a marit salariul minim la 370 dar incepand cu data de 01 iunie 2006 (hartie negru pe alb) , prin care se spune ca este salariu negociat si salariul de 330 minim care la majoritatea patronilor este asta, deci acest salar l-a negociat administratorul societatii cu angajatul (desi este minim pe economie). asta e . deci ne vom adapta.

matel

ce rezolvare ar fii?

#12 Mesaj de matel »

Ce rezolvare ar fii? :?: :roll:

Azi am fost ITM BV si mi-au spus asa:
- s-a marit salariul minim pe economie de la 330 la 370 pt toata lumea indiferent de nr de angajati incepand cu 1 aprilie.
- mi-au pus in fata o hartie sa o semnez, pe care se specifica, ca in M.O. partea a 5-a, nr. 7/02.05.2006, art 39, alin 3 s-a stabilit salariul de baza minim brut negociat pt un program complet de 170 ore de 370 RON, incepand cu 01.04.2006. Avand in vedere cele mai sus expuse va solicitam ca pana la data de 25.07.2006, sa depuneti la ITM BV, dovezile lunare de plata a salariilor, din care sa rezulte aducerea la indeplinire a obligatiei referitoare la acordarea salariului de baza minim brut de 370 lei, incepand cu 01.04.2006. Precizam ca, dupa data de 25.07.2006, societatile care nu vor depune dovezile privind respectarea salariului minim brut, astfel cum acesta a fost negociat incepand cu luna 04.2006, vor fi incluse in graficele de control al ITM BV. :!:
- pe statul de plata din iunie daca nu l-am facut inca, sa trec salariul pe luna iunie 370, dar sa adaug o rubrica separata cu diferenta pe cele 2 luni, adica aprilie si mai 2x40 RON=80 RON. Total: 450 RON/angajat.
- daca cumva am facut statul de plata sunt mai intelegatori si ajunge daca ducem doar in luna urmatoare statele de plata cu rubrica aceea in plus.

Credeti ca se poate rezolva in Saga printr-un update, ca sa nu mai facem manual aceasta treaba?

Am fost si la somaj BV:
- s-a marit salariul de la 330 la 370.
- trebuie sa depunem pe langa declaratii (si am si 2 conventii) stat
de plata vizat de ITM si pontaj
- nu se fac declaratii rectificative, ci diferenta se include in declaratia pe iunie sau iulie.
- pe conventii se primeste ca subventie doar 330, in vreme ce comisionul se plateste pe 370, eh traim in ROMANIA :cry:

PS: Acum am observat ca s-a schimbat programul de declaratii fiscale 100/300/etc... pe http://anaf.mfinante.ro/wps/portal, la programe utile.

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

diferenta poti sa o pui la alte venituri

programul pt 100+300 s-a schimbat pt OPuri... citeste modificarile

matel

Nu merge din pacate

#14 Mesaj de matel »

Nu merge din pacate.

Din cauza ca am urmatoarea situatie: unul dintre angajati este in concediu de sarcina si lauzie, iar daca ii pun la sporuri suma de 80 RON, nu imi calculeaza bine sumele ce se retin de la angajat pt aceea diferenta.
Oricum am calculat deja si am corectat sumele la note contabile. Sper doar sa nu fi gresit. :?

Daca stie cineva daca o persoana este in concediu de sarcina si lauzie, dar nu are la aceasta firma 10 luni de zile lucrate, doar 7 luni, se va deconta de la sanatate, concediu medical cele 85% :?:

pecheanuc205

salariu minim

#15 Mesaj de pecheanuc205 »

septimiuv scrie:scrie in codul muncii ca salariul minim garantat in plata se poate modifica prin hotarare de guvern, sau ceva de genu asta...
actul acel aditional se aplica pt cei care cu mai mult de 20 salariati si au contract colectiv de munca
Corect ! referire la art.236 alin.(2) din codul muncii:"Negocierea colectiva este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 salariati".
Dar art.159 alin.(3) precizeaza: "Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul minim brut pe tara". In aceasta situatie aplicand majorarea cum emit prin Saga stat de plata rectificativ aferent lunilor aprilie, mai si iunie ? Idem pentru declaratia 100 unde diferentele rezultate trebuesc rotunjite! Multumesc !

Scrie răspuns