intreprindere individuala
intreprindere individuala
Suntem la inceput de drum....V-as ruga sa-mi spuneti si mie , ce documente si acte trebuie sa gaseasca organul de control , la magazin. Este gresit daca nir-ul , reg de inc si plati si rap de gestiune , le tine contabila? Este din alta localitate, iar eu la magazin am doar copie ale nir-urilor., reg unic de control.
Nu se merge nicăieri. Totalul registrului listat se trece în registrul de încasări şi plăţi, o linie pe lună, pentru că la contabilitatea în partidă simplă este obligatoriu să existe registru de încasări şi plăţi înregistrat la finanţe.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
O intrebare de prost gust .tomac scrie:Nu se merge nicăieri. Totalul registrului listat se trece în registrul de încasări şi plăţi, o linie pe lună, pentru că la contabilitatea în partidă simplă este obligatoriu să existe registru de încasări şi plăţi înregistrat la finanţe.
Care este legea care specifica asta .
La fisc (sect 6 ) mi-au zis ca trebuie sa scriu absolut tot in registru de incasari si plati , nu totalul lunar , si ca nu pot folosii documente listate de sisteme informatice.
Multumiri
omfp 1040 / 2004 MO partea 1 nr.642 din 16.07.2004
(referitor la organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla)
1.Conform II art.9 din 1040 se poate tine evidenta utilizand mijloace informatice.
2.Conform IV B din 1040 (modelele si normele de intocmire si utilizare a formularelor financiar contabile).
(referitor la organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla)
1.Conform II art.9 din 1040 se poate tine evidenta utilizand mijloace informatice.
2.Conform IV B din 1040 (modelele si normele de intocmire si utilizare a formularelor financiar contabile).