mijloc fix

catanal

mijloc fix

#1 Mesaj de catanal »

Buna ziua. Patronii unei societatii au facut contractele de vanzare cumparare intre ei si societate pentru masini cu valoare zero. Cum as putea evidentia in contabilitate ? Si daca ar fi sa le ia inapoi as face factura cu valoare zero? Multumesc

ciuleil

#2 Mesaj de ciuleil »

Erau amortizate complet? Inainte de a contabiliza, nu cred sa fie corect.
Am avut si eu asemenea vanzari, dar s-a trecut totusi o suma. Si la mine chiar era amortizata complet masina. Am contabilizat pe venituri. S-a mers la fisc (taxe locale)si s-a trensferat dreptul de proprietate pe persoana fizica cu valoarea din factura.Daca factura este zero ??

teodorg133

Re: mijloc fix

#3 Mesaj de teodorg133 »

catanal scrie:Buna ziua. Patronii unei societatii au facut contractele de vanzare cumparare intre ei si societate pentru masini cu valoare zero. Cum as putea evidentia in contabilitate ? Si daca ar fi sa le ia inapoi as face factura cu valoare zero? Multumesc
Sincer :shock: nu am auzit pana acum de contract de vanz-cumpar a unui bun cu valoare zero...atunci, unde e vanzarea? care-i pretul ?...poate e vb de contract de comodat ?...alte amanunte ? :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Asa cum mentiona si G133 nu exista valoare zero la vanzare. E absurd. Macar 100 lei cu TVA inclusa.
Chiar daca valoarea contabila este zero (activ fix - amortizare = zero) eu nu o pot vinde cu zero. Sunt societate comerciala nu sunt ONG.
Daca pot scot cat mai mult posibil de pe urma unui activ fix.
Daca nu erau patronii firmei cei care si-au vandut siesi acele active fixe ai convingerea ca-si puneau 426% adaos si vindeau.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mantogp957

#5 Mesaj de mantogp957 »

De ce nu si-au facut act de donatie? Act de vanzare cu valoare zero nu am auzit nici eu pana acum! Se face transferul de proprietate, trebuie inregistrate la taxe si impozite locale si ce declara acolo, zero? Sunt multe de clarificat dupa aceea!

catanal

#6 Mesaj de catanal »

Buna ziua. Nu stiu daca m-am exprimat corect in mesajul anterior. Societatea este scoala de soferi, nou infiintata . Masinile au fost ale lor si au facut contract de vanzare cumparare cu valoare zero, intre ei si societate. Si vroiam sa stiu cum as putea sa evidentiez in contabilitate aceste mijloace fixe.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Un activ fix nu se poate inregistra in situatia in care are valoare de intrare zero.
El nu exista.
Sincer!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

1. nu exista vanzare cu pret 0, contractul e nul
2. daca e cu valoare 0 e donatie si atunci intra in gestiune cu valoarea de piata sau cu valoarea de evaluare daca le evalueaza cineva

catanal

#9 Mesaj de catanal »

va multumesc pentru sfaturi

Scrie răspuns