plata tva eronat

pepteav420

plata tva eronat

#1 Mesaj de pepteav420 »

Buna ziua,
Am o mare problema, am primit de la fisc o somatie cum ca nu am platit tva-ul, m-am dus am luat o fisa si mi-am dat seama ca nu imi apar niste sume platite anul trecut. Cand m-am uitat la op-uri, am realizat cu stupoare ca am gresit codul fiscal, si in loc sa platesc pentru mine, am platit pentru primaria sector 4. Am vb cu cineva de la primarie, si mi-a zis ca o sa imi dea o adresa cu care sa ma duc la administratie ca sa regleze sumele. Ideea este ca nu stiu daca penalitatile trebuie sa le platesc sau se anuleaza, tinand cont ca ei s-au folosit de banii respectiv, si eu i-am virat la timp catre ei. S-a mai lovit cineva de situatia asta?

Multumesc frumos si wk placut.

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

majorarile or sa ramana

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Daca nu a trecut un an de la data platii, vezi OMFP.1311/2008
pentru aprobarea Procedurii de indreptare a erorilor materiale
din documentele de plata intocmite de debitori privind obligatiile fiscale,
Monitorul Oficial, Partea I nr. 340 din 02/05/2008

Se aplica alin (4) de la art 114 CPF:
"Pentru creanţele fiscale administrate de ANAF, organul fiscal, la cererea debitorului,
va efectua îndreptarea erorilor din documentele de plată întocmite de acesta şi va considera
valabilă plata de la momentul efectuării acesteia, în suma şi din contul debitorului
înscrise în documentul de plată, cu condiţia debitării contului acestuia şi a creditării unui cont bugetar."

Ceea ce inseamna ca nu vor fi majorari.
Daca a trecut un an, se datoreaza majorari.
Adresa de la primarie nu ajuta la nimic.
Marian Apetre

pepteav420

#4 Mesaj de pepteav420 »

Unde scrie in ordin ca doar daca nu sunt mai vechi de un an? Ca eu m-am uitat si nu am gasit nimic referitor la perioada in care poti sa faci rectificarea.

Multumesc.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Scrie in C.P.F., art.114, alin. (6)
"Cererea poate fi depusă în termen de un an de la data plăţii, sub sancţiunea decăderii"
Marian Apetre

pepteav420

#6 Mesaj de pepteav420 »

Si daca am o plata peste un an si una sub un an, or sa mi se calculeze dobanzi doar pentru cea care depaseste si pentru cealalta nu? (am un op din 25 iulie 2008 si unul din 22 oct 2008).

Scrie răspuns