descarcarea getiuni

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
miklose

descarcarea getiuni

#1 Mesaj de miklose »

buna ziua
am o problema la descarcarea de gesiune.
Va scriu pe scurt config.societatii : bifa la Evidenta pe gestiuni distincte:
bifa la CMP si Folosete rulaje cumulate.In gestiuni am creat gesiune cu cantitativ valoric pe gest. Marfuri. Am introdus fact. pozitie cu pozitie, toate Ok la cumparari. La iesri as vrea daca se poate sa nu mai introduc pe fiecare pozitie de marfuri , doar valoric (nu am componenta soldului de marfuri la preluare firmei doar valoric).Am incercat cu o factura dar la descarcarea de gestiune la inchidere imi da eroare : spune ca nu am ales gestiunea cu toate ca la iesri aleg tip MARFURI si gest.MARFA!!!!
Am citit in MANUAL ca trebuia sa aleg global valoric la gestiune, imi cere analitice , la-m creat si pe aceasta ,l-am transferat dar nici cum nu reusesc.
Mentionez ca nu am nevoie de evidenta pe componenta a soldului de marfuri doar valoric, in schimb receptiile trebuie sa le introduc pozitie cu pozitie ptr. ca eu le listez , siituatia stocului il tine asociatul.

Ma poate ajuta cineva , daca a mai intalnit asemenea cazuri???? :?:

Cu multumiri Elena M

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=9314

poate topicul de mai sus va este de ajutor...

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nu se poate ceea ce doriţi, pentru că e o chestie imposibilă. Nu va avea cum să descarce gestiunea. Formula de descărcare de gestiune folosind coeficientul de repartizare a diferenţelor de preţ se utilizează în cazul în care gestiunea se evaluează global-valoric. Nu se poate ca intrarea să fie cantitativ-valorică şi ieşirea în sistem global valo9ric. Nu există niciun program ce să facă ceea ce doriţi. Fie culegeţi toate datele pe nedefinit la intrări şi la ieşiri sau după ce culegeţi intrările în sistem cantitativ-valoric atunci culegeţi şi ieşirile în sistem cantitativ valoric. Vedeţi şi helpul asociat gestiunilor pentru a vedea explicaţiile de acolo.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

olteanz

#4 Mesaj de olteanz »

Nu trebuie sa creezi gestiune cant-valorica, NIR-urile se pot lista si daca culegi datele la Intrari pe Nedefinit. Am inteles ca e vorba comert, nu?
1+1=3

Scrie răspuns