A aparut modelul Declaratiei privind obligatiile la Fondul de Mediu - Ordin 549, MO 504/12.06.06.
Dupa cum scrie in OUG 196/2005 modificata, toti operatorii economici (persoane fizice si juridice) trebuie sa declare si sa plateasca aceasta taxa:
Art. 9. - (1) Veniturile Fondului pentru mediu se constituie din:
...........
b) taxele pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, provenite de la surse fixe şi mobile, încasate de la operatori economici, în cuantumul prevăzut în anexa nr. 1;
Plata taxei si depunerea declaratiei:
Art. 11. - (1) Sumele prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), e) şi f) se declară şi se plătesc lunar până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea, cu excepţia taxelor pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, provenite de la sursele mobile, prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. b), care se declară şi se plătesc semestrial, până la data de 25 a primei luni din semestrul următor pentru semestrul precedent.
Sumele rezultate sunt nesemnificative.
Credeti ca toti agentii economici care au autoturisme trebuie sa declare si sa plateasca aceasta taxa?
Declaratie pentru emisiile de poluanţi în atmosferă
s-a uiatat cineva pe metodologia de calcul? ca eu m-am uitat si nu am inteles mare lucru... t=v*f*val, unde f e nu stiu ce factor de emisie.... care de fapt sunt mai multi.... si nu prea stii pe care trebuie sa-l iei... sau daca trebuie sa ii aduni... nu e nimeni mai destept sa faca un program mai usor si pentru noi contabilii de rand?