returnare marfa furnizori
returnare marfa furnizori
Buna ziua! Am urmatoarea problema: am cumparat de la furnizor 200 de camasi ,am vandut 50 si vreau sa-i returnez 150 camasi inapoi.Intrebare: cum procedez? Multumesc!
N01 are dreptate. Desi s-a mai discutat, cei de la Finante nu iau in calcul factuirle de stornare nesemnate si stampilate la primitor.
Stiu ca TomaC a scris intr-un raspuns ca nu exista baza legala. Stiu.
Eu va spun ce s-a intamplat fizic la un control de fond cand facturile respective nu au fost luate in calcul. Spuneau cei de la Finante: de unde am eu certitudinea ca primitorul a "primit" factura emisa de tine si nu ai facut factura doar ca sa scazi TVA-ul de plata?
Stiu ca TomaC a scris intr-un raspuns ca nu exista baza legala. Stiu.
Eu va spun ce s-a intamplat fizic la un control de fond cand facturile respective nu au fost luate in calcul. Spuneau cei de la Finante: de unde am eu certitudinea ca primitorul a "primit" factura emisa de tine si nu ai facut factura doar ca sa scazi TVA-ul de plata?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Am dat de o alta" belea"si anume am livrat in aprilie catre o soc. o factura cu "n" marfuri acest client nu s-a inregistrat pe motiv ca nu mai vroia 2 tipuri de marfuri.
-eu m-am inregistrat in aprilie am facut consum cu tot tacamul in iunie ,decl.394 ,impozit pe profit,etc.
-acum in octombrie ,ad-torul imi aduce originalul din aprilie si o alta factura intocmita tot in aprile (mai putin cu cele 2 tipuri de marfuri)
-vin si va intreb cum inregisrez in saga?-
-nu trebuia ca , beneficiarul sa-mi faca un storno cu cele 2 tipuri de marfuri?-
-sau sa fi facut noi o factura cu - minus cele 2 tipuri de marfuri?
-cum procedez in aceasta situatie?
-p.s. d-nul(a) paturcai ajutor daca mi-am pierdut capul si l-am gasit dupa ajutorul dv. acum iar am probleme si cine stie cate mai gasesc pana definitivez actele pe septembrie!!- scuzati-ma ca va cer ajutorul asa de des dar astfel de cazuri chiar nu am avut pe masura ce lucrez de la o soc.la alta apar neclaritati si cine stie de ce mai dau inca sunt la inceput de lucru pe trim.III!!!!!-
ma scuzati ca va deranjez acum in wk,dar eu chiar am probleme.-gasesc in acte niste-nu stiu cum sa le denumesc-patronii nu stiu contabilitate si fac cum le convine lor ,iar noi amaratii treb.sa ne incadram legislatiei si
contarilor.
va multumesc.
-eu m-am inregistrat in aprilie am facut consum cu tot tacamul in iunie ,decl.394 ,impozit pe profit,etc.
-acum in octombrie ,ad-torul imi aduce originalul din aprilie si o alta factura intocmita tot in aprile (mai putin cu cele 2 tipuri de marfuri)
-nu trebuia ca , beneficiarul sa-mi faca un storno cu cele 2 tipuri de marfuri?-
-p.s. d-nul(a) paturcai ajutor daca mi-am pierdut capul si l-am gasit dupa ajutorul dv. acum iar am probleme si cine stie cate mai gasesc pana definitivez actele pe septembrie!!- scuzati-ma ca va cer ajutorul asa de des dar astfel de cazuri chiar nu am avut pe masura ce lucrez de la o soc.la alta apar neclaritati si cine stie de ce mai dau inca sunt la inceput de lucru pe trim.III!!!!!-
ma scuzati ca va deranjez acum in wk,dar eu chiar am probleme.-gasesc in acte niste-nu stiu cum sa le denumesc-patronii nu stiu contabilitate si fac cum le convine lor ,iar noi amaratii treb.sa ne incadram legislatiei si
contarilor.
va multumesc.
ciobanum>
cereti de la client o fisa de cont, pentru a fi sigur ce factura a inregistrat clientul.
1.Daca a inregistrat-o pe prima,inclusiv cele 2 pozitii pe care nu le dorea, emiteti dvs. factura de stornare.
2.A inregistrat doar a doua factura(fara cele doua pozitii).Nu sunt in masura sa ma pronunt...
cereti de la client o fisa de cont, pentru a fi sigur ce factura a inregistrat clientul.
1.Daca a inregistrat-o pe prima,inclusiv cele 2 pozitii pe care nu le dorea, emiteti dvs. factura de stornare.
2.A inregistrat doar a doua factura(fara cele doua pozitii).Nu sunt in masura sa ma pronunt...

-
pe prima fact .nu a inregistrat-o -mi-a adus originalul inapoi eu am tote 3 ex. a inregistrat pe cea de a doua cu minus ce le 2 marfuri,
-cum fac eu in saga ?-merg pe clentul respectiv fac storno si inreg.fact. a doua-si fac iar consumurile???-eu treb.sa fac aceste inreg.in iulie ca nu vreau sa modific din cauza lor toate declaratiile pe care le-am depus ptr.trim.II
-cum fac eu in saga ?-merg pe clentul respectiv fac storno si inreg.fact. a doua-si fac iar consumurile???-eu treb.sa fac aceste inreg.in iulie ca nu vreau sa modific din cauza lor toate declaratiile pe care le-am depus ptr.trim.II
-
Desi am citit acest topic -clientul vrea sa returneze marfa la mine este ceea ce am scris mai sus si anume nu s-au inregistrat si tot noi furnizorii am emis o alta fact.cu minus marfurile pe care nu le mai vroiau -cum inregistrez in saga?
-ajutor ma tem sa nu fac ceva gresit si sa-mi dea evidenta peste cap.
mulumesc
-ajutor ma tem sa nu fac ceva gresit si sa-mi dea evidenta peste cap.
mulumesc
-
D-ul/a Paturcai v-ati suparat pe mine?ati fost primul care mi-ati raspuns pentru prima data cand am avut o problema si am scris pe forum si sincer stiti ce am simtit atunci si simt si acum o mare emotie ptr.ca am vazut cat de mult ati raspuns tuturor celor care aveau nevoie de ajutor cat de mare rabdare aveti cu toti si sunteti un expert zic eu in contabilitate -si ma distreaza si iconita dumnevoastra.
-ma ajutati si in continuare daca nu sincer jur ca nu mai apelez la acest forum si o sa ma descurc doar citind-ul.-sau
.
-ma ajutati si in continuare daca nu sincer jur ca nu mai apelez la acest forum si o sa ma descurc doar citind-ul.-sau
.

In cazul expus mai este o problema de verificat: marfa a plecat sau nu din depozit in momentul emiterii facturii. Intreb acest lucru ca sa nu ramana firma vanzatoare in paguba. Din ce inteleg marfa nu s-a livrat pentru ca daca documentul a fost returnat in original inseamna ca beneficiarul a refuzat integral marfurile.ciobanum147 scrie:Am dat de o alta" belea"si anume am livrat in aprilie catre o soc. o factura cu "n" marfuri acest client nu s-a inregistrat pe motiv ca nu mai vroia 2 tipuri de marfuri.
Totae facturile pe care eu le-am emis tot eu trebuie sa le stornez. Beneficiarul nu poate sa imi vanda mie produsele mele pentru ca mi s-ar modifica pretul meu de vanzare. Pretul meu de vanzare contine si adaos comercial si artificial as mari la randul meu pretul de vanzare catre altii clienti.
In situatia prezentata eu as storna facturile cu probleme integral si as emite facturi noi.
Trebuie sa mai avem in vedere si un aspect: Pentru factura refuzata integral voi face stornare de factura in luna Septembrie/Octombrie si nu o voi mai trimite clientului meu pentru ca nici macar cu prima factura nu s-a inregistrat si atunci as da peste cap evidentele intre firme.
Recapitulam:
Facem factura de stornare pentru factura adusa in original de catre administrator.
Pozitiile din alte facturi care s-au refuzat a fi primite le facem factura de stornare (numai pentru acele pozitii) sau stornam integral factura si emitem alta mai putin cu cele doua pozitii aflate in litigiu.
Nu intelegeti gresit ca nu am raspuns, dar chiar nu am fost atent.
Multumesc lui Eugen01 pentru mesajul trimis.
Promit sa fiu mai atent in viitor.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!