Dati-mi o idee

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ionescua921

Dati-mi o idee

#1 Mesaj de ionescua921 »

Un SRL avand ca activitate comertul cu amanuntul si-a suspendat activitatea cam pe la 01.06 pentru ca asociatul n-a suportat ideea de impozit forfetar ori n-a putut sa suporte cheltuiala. Ulterior (cam prin iulie) si-a deschis un PFA cu acelasi obiect de activitate, in aceeasi locatie etc. Cum poate sa-si transfere stocul de marfa de la SRL la PFA fara sa para un "act de comert" (adica fara sa inregistreze venituri pe SRL, pentru ca nu are voie) si-bineinteles sa-si transfere marfa fara adaosul comercial cu care este incarcata in gestiunea SRL-ului ?

paidolat181

#2 Mesaj de paidolat181 »

Legal, nu poate fiind cu activitatea suspendata!
Referitor la transferul marfii fara adaos, nu se putea nici in cazul in care avea activitate!!!! :lol:
Ultima oară modificat Lun Oct 26, 2009 10:42 pm de către paidolat181, modificat 1 dată în total.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

balintk

#3 Mesaj de balintk »

Depinde de valoarea stocului si de cunostinte cu furnizorii. S-ar putea returna marfa inapoi la furnizori care la randul lor vinde la PF. Stiu ca este complicat, dar in cazul in care firmele dau faliment furnizorii vin si ridica marfa livrata intr-adevar care este neachitata. Nu vad alta solutie. :?

pauna861

#4 Mesaj de pauna861 »

Nu merge nici printr-o donatie ceva ??? nu sunt sigur de varianta, dar cei care cunosc poane dezvolta putin subiectul si poate exista vreo sansa.

dascam368

#5 Mesaj de dascam368 »

nu este nici o solutie legala; sunt 2 entitati distincte, gestiuni distincte, iar buzunarul patronului nu este egal cu raftul societatii
chiar daca cei mai vechi din garda tot zic de proces verbal de predare-primire intre cele 2 iar pe masura ce cea cu activitate sa-i dea banii celeialte, etc, sunt dosare penale intocmite pe aceasta chestiune
nu merita efortul

Scrie răspuns