corectie facturi emise fara ad com
-
corectie facturi emise fara ad com
Buna seara. Va rog sa ma ajutati. Am preluat contabilitatea la o firma care e daca nu intregime atunci aproape toata gresita. Firma se ocupa de vanzarea cu amanuntul. Am sa incep prin a intreba cum procedez in urmatorul caz: la toate facturile de intrari marfa din iun 2008 pana in luna sept 2009, fosta "contabila", nu a facut receptia cum trebuie si toate nir-urile sunt facute fara pret de vanzare pe ele si automat inregistrate fara ad com si tva neexigibila, in schimb la vanzare, produsele se vindeau la un pret mai mare. Cum corectez aceste lucruri? Eu m-am gandit sa le stornez pe toate adica din 06/2008 si sa le inreg corect, dar pb e ca sunt in numar de peste 12.000 facturi, ceea ce ar insemna o munca de sisif si nu stiu daca as avea atata putere. Nu stiu cum sa fac. "Contabila" nu a stiut nici macar ca trebuie sa faca amortizarea la imobilizari de atat timp sau ceea ce mi se pare si mai grav, nu a inreg op de infiintare firma corect, contul 456 avand si in ziua de astazi sold 200 ron, desi bilantul pt 2008 a fost avizat de un"expert contabil". Va rog sa ma credeti ca nu stiu ce sa fac.
-