contract de munca si civil?

rusum727

contract de munca si civil?

#1 Mesaj de rusum727 »

Buna seara! am urmatoarea intrbare pot avea o persoana cu contract de munca si contract civil pe aceeasi functie? :roll:

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

Conventiile Civile cu persoane fizice, duc spre un conflict cu CodulMuncii.Conform OUG 55/2006 nu exista decat CIM pe perioada determinata si CIM pe perioada nedeterminata (pct 21 referitor la modificarea art.101 din CM, definitie CIM cu timp partial).
Cu atat mai mult cand e vorba de angajati; art.276 lit.e din CM, e "paza" buna !!

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Nici Legea nr.83/1995 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca,
nici Legea nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca
nu abroga dispozitiile Codului Civil in materia contractului civil.

Si culmea, nici Codul Fiscal, altfel la ce s-ar referi art.52, alin (1) lit d) ?

Atentie insa la granita intre contracul de munca si contractul civil.
La art. 55 al.2 din CF si pct 65 din Norme sunt definite conditiile suficiente pentru ca un contract civil sa fie nul:
- angajatorul şi angajatul, stabilesc de la început: felul activităţii, timpul de lucru şi locul activităţii;
- angajatorul pune la dispoziţia angajatului mijloacele de muncă, spaţii, unelte şi altele asemenea;
- angajatul contribuie numai cu prestaţia fizică sau intelectuală, nu şi cu capitalul propriu;
- angajatorul suportă cheltuielile de deplasare, concediu de odihnă, şi alte asemenea;
- angajatul lucrează sub autoritatea angajatorului şi este obligată să respecte condiţiile impuse de aceasta.
Marian Apetre

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm..de acord, nu le abroga,in fond CF (la modul general vorbind)prevede situatiile, faptele, supuse taxelor si impozitelor.
poate m-am exprimat, gresit dar...revenind la topicul deschis, cum ramane cu ITM-ul ???

rusum727

#5 Mesaj de rusum727 »

E vorba de un cabinet medical si dr. vrea sa fiie platit suplimentar peste norma de 2 h ce o are cu C.M.I. Multumesc!

mihaic879

#6 Mesaj de mihaic879 »

Din cate stiu eu nu se poate.. trebuie sa fie functii diferite! De exemplu contabil cu 8 ore si traducator prin conventie... Si cum s-a mai zis..mijloace proprii de lucru, sediu etc.

Stomatolog... si.. nu stiu ceva pt care sa aiba o specializare si sa nu aiba legatura.

Scrie răspuns