inregistrari contabile
-
inregistrari contabile
Va rog ajutati-ma cu sfatul dvs. Contabilizez pt.prima oara o achizitie intracomunitara si am cateva nelamuriri. In afara de marfa propiu-zisa apar pe fact. alte 2 pozitii : europaleti si materiale promotionale (gen afise de reclama cu produsele respective). Europaletii ii contabilizez ca obiecte de inventar ( precizez ca nu vor fi returnati) si afisele ca si o cheltuiala cu reclama ( ar trebui sa intocmesc si alte acte pentru aceasta trecere directa pe cheltuieli?) Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu inteleg de ce se duc in obiecte de inventar europaletii daca exista cont pentru ambalaje? (cont 381)
Chiar daca nu se returneaza se achita pentru greutatea lor o taxa catre AFM de 2 lei/kg si raman in proprietatea dvs pentru ca au aparut pe factura de cumparare.
CUm scapati de europaleti? Ii duceti la un centru de recuperare-refolosire si ii vindeti.
Materialele promotionale intra intr-adevar direct pe cheltuieli.
Cel mai simplu exemplu este atunci cand cumparati rechizite. Sa nu imi spuna mie cineva ca ca la 4 pixuri cumparate face bon de consum de fiecare data cand scoate un pix si-l da in consum. Asa ar trebui sa fie, dar firmele mici nu-s tampite sa faca stocuri deci tot ceea ce cumpara se duce imediat in consum ca rechizite.
Revenind la "promotionale" sunt 2 modalitati:
- una ati expus-o mai sus: trecere direct pe cheltuieli cu publicitatea
- a doua le treceti in alte materiale consumabile si le dati in consum pe masura ce va faceti publicitate.
Chiar daca nu se returneaza se achita pentru greutatea lor o taxa catre AFM de 2 lei/kg si raman in proprietatea dvs pentru ca au aparut pe factura de cumparare.
CUm scapati de europaleti? Ii duceti la un centru de recuperare-refolosire si ii vindeti.
Materialele promotionale intra intr-adevar direct pe cheltuieli.
Cel mai simplu exemplu este atunci cand cumparati rechizite. Sa nu imi spuna mie cineva ca ca la 4 pixuri cumparate face bon de consum de fiecare data cand scoate un pix si-l da in consum. Asa ar trebui sa fie, dar firmele mici nu-s tampite sa faca stocuri deci tot ceea ce cumpara se duce imediat in consum ca rechizite.
Revenind la "promotionale" sunt 2 modalitati:
- una ati expus-o mai sus: trecere direct pe cheltuieli cu publicitatea
- a doua le treceti in alte materiale consumabile si le dati in consum pe masura ce va faceti publicitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!