Sunt PFA neplatitor de TVA (inregistrat la RC din decembrie 2009) si am achizitionat programul Saga PS pentru a-mi tine evidenta.
Până în prezent nu am depus nici un bilanţ sau alte declaraţii tip, doar la înregistrare, pe baza declaraţiei de venit estimat, am plătit impozit şi "sănătate".
Pe parcursul anului am înregistrat în Saga PS la intrări facturile de achiziţie (deductibile şi nedeductibile) iar la ieşiri facturile emise (venituri din activitate).
Acum, că se apropie sfârşitul de an, mi-a sărit în ochi butonul Închidere an:

Răsfoind aici pe forum am găsit referiri la "Închidere de lună" lucru de care nu am idee. Trebuie făcut şi aşa ceva ?
Care sunt paşii ce trebuie făcuţi pentru a încheia corect operaţia de închidere de an?
Cum e cu cheltuielile deductibile, pur şi simplu facturile înregistrate ca deductibile sunt scăzute de la impozitare?
Când trebuie făcută închiderea de an (se poate şi acum, în decembrie, sau trebuie operată neapărat în 2011)?
Am ataşat un screenshot cu situaţia din SagaPS. Ce am observat ciudat e că-mi apare anul 2009 !!! (trebuie să fac închidere pe 2009 şi apoi pe 2010 sau....)

Vă mulţumesc.