Declaratii 392
Re: Declaratii 392
Art.156^3 e foarte clar. Vorbește de cifră de afaceri realizată într-un an calendaristic. Nu poți avea doi ani calendaristici într-unul. Cifra de afaceri este cea de la finele anului calendaristic. Starea de persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA sau neînregistrată în scopuri de TVA este cea de la finele anului calendaristic, nu alta. Nu trebuie să spună în mod explicit că nu se depun 2 declarații pentru un an calendaristic.
Dacă aș depune două declarații, cifra de afaceri nu ar fi corespunzătoare anului calendaristic ci unei porțiuni mai mici sau mai mari din acel an.
Dacă aș depune două declarații, cifra de afaceri nu ar fi corespunzătoare anului calendaristic ci unei porțiuni mai mici sau mai mari din acel an.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am si eu o nelamurire. Cifra de afaceri pt declaratia 392 este cf art 152, alin 2Cod Fiscal. La exceptii spune despre livrarile de active fixe corporale si necorporale. In cazul vanzarii unei constructii proprii de catre societate, venitul din contul 7583 intra sau nu in baza impozabila pt declaratia 392. Reprezinta o exceptie sau nu? Multumesc.
exceptie 

- fagarasa176
Multumesc mult Cristi....
Problema este ca la noi deja au primit ambele declaratii D392a si D392b
ca sa vezi ce oameni tâmpi
Problema este ca la noi deja au primit ambele declaratii D392a si D392b

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am doua situatii, una in SAGA C si una in SAGA PS, in care programul nu completeaza sumele in 392 in urma comenzii de actualizare date.
La SAGA C, suplimentar, nu imi afiseaza (pentru completare manuala) nici rubricile cu achizitiile. Imi apare doar CA si cele doua randuri de livrari.
Aveti o recomandare?
Multumesc.
La SAGA C, suplimentar, nu imi afiseaza (pentru completare manuala) nici rubricile cu achizitiile. Imi apare doar CA si cele doua randuri de livrari.
Aveti o recomandare?
Multumesc.
Aveți datele culese prin ecranele e intrări și ieșiri? Dacă nu, de asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Sunt operate prin intrari si iesiri.
La SRL, CA este 0, nu sunt operate livrari dar sunt operate achizitii prin intrari.
In declaratie randurile cu achizitii nu apar nici macar sa poata fi completate manual.
Multumesc.
La SRL, CA este 0, nu sunt operate livrari dar sunt operate achizitii prin intrari.
In declaratie randurile cu achizitii nu apar nici macar sa poata fi completate manual.
Multumesc.
-
Se poate sa ai bifat ca fiind platitoare de TVA. Pentru persoanele platitoare de TVA declaratia 392 contine doar CA de afaceri si livrarile. Pentru persoanele neplatitoare de TVA declaratia 392 contine si achizitiile.
Multumesc!!!!!!
Raman datoare...
Raman datoare...
Datorita acestui fapt Saga nu imi preia corect cifra de afaceri. Daca stiu ca am livrari spre populatie(neplatitori de TVA) atunci preiau sumele din D300 de la R17 din care scad sumele de la R17.1 si complectez suma rezultata la livrari/ prestari de servicii catre pers neinreg TVA, iar sumele adunate de la R17.1 din D300 le trec pe primul rand?tomac scrie:Cifra de afaceri din D392 nu este cifra de afaceri contabilă, ci este cea definită în codul fiscal la art.152 alin.2. SAGA preia informația din jurnalul de vânzări nu din balanță.
Cifra de afaceri din TVA fiind baza impozabila a livrarilor de marfuri/servicii?
Va rog lamuriti-ma si pe mine. Nu am avut vanzari de active sau alte cazuri speciale ci doar livrari de marfuri. Toate acestea fiind pentru D392A(firma platitoare de TVA).
P.S.
Daca nu am floppy disk ce ma fac... copiez fisierul text pe CD?
-
Mai sus un pic a explicat d-nu Tomac ce si cum e cu CA cititi ce vi s-a recomandat , dealtfel 392 A ,B ,au cod de bare,nu trebuie cd, dealtfel dischetete sunt depasite de mult.
Cu cifra de afaceri am inteles... Nu am inteles ce sa trec la randurile 1 si 2 din declaratie in sensul ca livrarile de bunuri catre populatie cu bon fiscal se considera a fi livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA?ciobanum147 scrie:Mai sus un pic a explicat d-nu Tomac ce si cum e cu CA cititi ce vi s-a recomandat , dealtfel 392 A ,B ,au cod de bare,nu trebuie cd, dealtfel dischetete sunt depasite de mult.
Am si eu o intrebare. Declaratia 392 B se depune si pentru o firma care are suspendata activitatea din 2010?
-
Da eu am depus.
Pentru cei care au fost scosi de la platitori , am depus doar 392B, in functie de starea de la sfarsitul anului
Mi se pare putin mai complicat pentru cei care au devenit platitori in timpul anului . Se depune doar 392A ?
Saga imi completeaza asa: cifra de afaceri - doar pentru perioada cat am fost platitor , livrari - pentru tot 2012 , cu tva-ul calculat pentru perioada cand am fost platitor.
Sa modific manual CA si in rest sa le las asa?
Mi se pare putin mai complicat pentru cei care au devenit platitori in timpul anului . Se depune doar 392A ?
Saga imi completeaza asa: cifra de afaceri - doar pentru perioada cat am fost platitor , livrari - pentru tot 2012 , cu tva-ul calculat pentru perioada cand am fost platitor.
Sa modific manual CA si in rest sa le las asa?