declaratia 394

Încuiat
foltuta

#46 Mesaj de foltuta »

sti-ti ca sc electrica sa nu are cui cu r sau ro in fata...inseamna ca facturile de energie electrica nu se declara?...

ungureanuc

#47 Mesaj de ungureanuc »

Am in fata o factura de la Electrica. Sucursala nu are RO, dar la furnizor, este.

ionescug551

#48 Mesaj de ionescug551 »

Am descarcat ultima actualizare a programului,am verificat daca toti partenerii sint inregistrati in scopuri de TVA,nu am nici un partener marcat cu rosu si cu toate astea imi da mesaj ca am cuduri invalide.Unde gresesc si ce trebuie sa fac sa corectez ca sa pot lista si arhiva pe discheta ?

tomac

#49 Mesaj de tomac »

Când primeşti mesajul că au coduri invalide? La salvarea pe dischetă?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paznicum

#50 Mesaj de paznicum »

Am o multime de facturi de la furnizori chinezi, japonezi sau ce mai sunt ei la care am inregistrat intrarile pe "furnizor marfa" fara cui, pentru ca de fiecare data sunt altii iar acum imi apare cu rosu. Ce pot face sa rezolv fara a sterge si inregistra din nou pe fiecare in parte?

ionescug551

#51 Mesaj de ionescug551 »

pentru TOMAC:mesajul era si la listare si la arhivare pe discheta ;am reinstalat programul si a disparut mesajul.Este OK.Multumesc mult ca ti-ai facut timp in ziua de duminica sa-mi raspunzi asa prompt.

septimiuv

#52 Mesaj de septimiuv »

paznicum scrie:Am o multime de facturi de la furnizori chinezi, japonezi sau ce mai sunt ei la care am inregistrat intrarile pe "furnizor marfa" fara cui, pentru ca de fiecare data sunt altii iar acum imi apare cu rosu. Ce pot face sa rezolv fara a sterge si inregistra din nou pe fiecare in parte?
stii ca se declara doar achizitiile de la societati inregistrate in romania, nu ?

pepteav420

#53 Mesaj de pepteav420 »

cand ii dau verificare coduri de inregistrare in scopuri de tva imi da o eroare "OLE IDispatch exception code 0 from ?: javax.xml.rpc.soap.SOAPFaultException:{'MS_UNAVAILABLE'}..1429" si daca ii dau ok imi spune ca tertul respectiv nu este inregistrat in scopuri de tva, desi este. este foarte ciudat deoarece pana la un moment dat a mers si am verificat la o alta firma si mi i-a dat pe cei care nu erau inregistrati in scopuri de tva.
multumesc mult

puiur

394 clientul este si furnizor

#54 Mesaj de puiur »

Am facut 394 din Saga si la verificarea pe programul MF imi da eroare la numarul persoanelor inregistrate in scopuri TVA din cauza ca 2 clienti imi sunt si furnizori.
Imi spune ca corect ar fi 103 in loc de 101- desi daca introduc o firma fictiva in programul MF si fac doar o achizitie si o doar livrare de la/catre o singura societate comerciala imi numara o singura persoana inregistrata in scopuri TVA ?
Sa fie gresala in programul de verificare? Sau gresesc eu ??
Daca modific fisierul pe discheta cum numara programul de verificare va trebui sa modific si declaratia si nu stiu daca o vor lua cei de la fisc modificata ?Si corect mi se pare sa numere cate coduri fiscale diferite sunt si nu sa adune "x"CUI de la achizitii cu "y " CUI de la livrari pentru ca asa se pare ca face programul de verificare.
Mai are cineva aceasi situatie ?
Se poate rezolva sau trebuie sa introduc 101 clienti si furnizori in programul MF?

paznicum

#55 Mesaj de paznicum »

[/quote]
stii ca se declara doar achizitiile de la societati inregistrate in romania, nu ?[/quote]
Da, era vorba de cei care sunt in depozitul engros 'Europa"
Si daca eu sunt neplatitor TVA nu depun decl 394 ?

septimiuv

#56 Mesaj de septimiuv »

nu

paznicum

#57 Mesaj de paznicum »

Dar pentru cineva care nu are activitate se depune 394 cu sume si furnizori/clienti =0 ?

septimiuv

#58 Mesaj de septimiuv »

Declaratia se depune la organul fiscal competent pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii semestrului de raportare si numai daca in semestrul de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.

mura in gura mereu? :lol:

orsii245

#59 Mesaj de orsii245 »

am si eu la fel problema cu furnizor/client identic...poate cu o actualizare se rezolva..ce-i drept am intalnit problema la Saga PS.

floream317

#60 Mesaj de floream317 »

Buna ziua tuturor!!!!!
Nu prea ma pricep si am o foarte mare problema. Voi incerca sa va explic cit pot eu de bine:
- cind incerc sa scot 394, ecranul imi arata furnizorii si facturile dar cind iese la imprimanta, nu imi da decit un rezumat, doar sumele (care nu corespund cu ce vad pe ecran) si nr. de furnizori (care nici el nu corespunde) dar fara denumiri si c.u.i.
Va rog mult de tot sa imi spuneti unde gresesc. Am cautat pe aici dar vad ca numai eu am aceasta problema. :oops:
Multumesc mult anticipat!!!!!

Încuiat