p.s. eu sunt in continuare uimita ca Saga nu si-a adaptat programul la niste modificari legislative... recunosc, este prima data cand descopar ca Saga nu face ceva, si lucrez cu programul de foarte multi ani.
Multumesc frumos ca este cineva si mai intelegator. Asadar ca sa fiu inteleasa mai bine uitati cum sta treaba. Am introdus balanta cu solduri initiale, total solduri sunt exact ca in balanta de la sfarsitul anului 2012, problema este ca atunci cand deschid luna ianuarie total solduri nu mai are aceeasi valoare pentru ca sunt cateva conturi care sau trecut pe minus. Va dau cel mai banal exemplu aveam un client cu 0,70 bani pe credit ca asa este soldul initial si programul mi-l trece pe debit cu minus. Intrebarea este de ce nu il lasa acolo unde l-am bagat eu? Cu se sunt eu de vina ca acel client mi-a platit cu 0,70 bani mai multi? De ce nu ramane acolo? Sa nu mai zic de alte conturi care ar trebui sa fie pe credit si el le duce pe debit cu minus. Este normal sa ai in balanta solduri cu minus?fagarasa176 scrie:In helpul programului, disponibil prin apasare tastei F1 in programul SAGA, la Configurare--> Preluare date contabile aveti pasii de urmat
Daca nu va descurcati reveniti cu detalii si veti primii ajutor de la colegii de pe forum.
Nu trebuie sa fiti suparata SAGA este un program extraordinar de bun va spun din propria experienta si colegii va pot confirma![]()
Spor la treaba.
tu esti printre clientii pe care nu ii suporta saga si ii blesteama cand ii vad la poartabalteanuc692 scrie:Am cunoscut si eu cateva fete de la SAGA, eu platesc la sediu abonamentul, cash
Da, stiu cum sta treaba cu activul si pasivul, dar in celelalte programe in care am mai lucrat ramaneau acolo. Nu mi le baga in celalalt cont pe minus. Adica nu mi se pare normal.balteanuc692 scrie:Din cauza functiunii conturilor face treaba asta. Contul de clienti (4111) este un cont de activ, deci, e logic sa aiba sold final debitor. Cum nu e normal ca un client sa plateasca mai mult decat face, 4111 va avea sold final debitor dar cu minus. Se poate rezolva si treaba asta in planul de conturi, schimband functiunea contului, din Activ in Bifunctional dar... o sa va incurce pe viitor.
Sincer nu inteleg de ce daca un program lucreaza corect, dintr-o data se spune ca nu este corect ca vechiul program facea altfel.oanceag877 scrie:Da, stiu cum sta treaba cu activul si pasivul, dar in celelalte programe in care am mai lucrat ramaneau acolo. Nu mi le baga in celalalt cont pe minus. Adica nu mi se pare normal.