Halal asistenta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
costachem

Re: Halal asistenta

#16 Mesaj de costachem »

tomac, chiar ar fi interesant articolul :) sunt sigura ca aveti parte si de astfel de clienti, dar sa nu generalizam. si daca nu crezi ce am scris eu si altii... ia inregistreaza convorbirile si faceti o evaluare, s-ar putea sa aveti surprize... :)

p.s. eu sunt in continuare uimita ca Saga nu si-a adaptat programul la niste modificari legislative... recunosc, este prima data cand descopar ca Saga nu face ceva, si lucrez cu programul de foarte multi ani.

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Pentru OanceaG877
Suportul este pentru a rezolva probleme nu cum trebuie utilizat programul.

Pentru CostacheM
Si care ar fi acele modificari legislative pentru care nu s-ar adus modificari?

costachem

#18 Mesaj de costachem »

calculul contributiilor si a impozitului pentru partea de diurna nedeductibila. de fapt, calculul contributiilor si a impozitului pentru orice drept (in natura) care i se acorda salariatului si intra in sfera impozitarii, fara a fi salariu. e veche problema, dar nu am avut eu nevoie pana acum si de-aia nu am descoperit ca nu face.

balazse

#19 Mesaj de balazse »

Precis se va implementa, doar ca trebuie sa avem rabdare.

oanceag877

#20 Mesaj de oanceag877 »

fagarasa176 scrie:In helpul programului, disponibil prin apasare tastei F1 in programul SAGA, la Configurare--> Preluare date contabile aveti pasii de urmat
Daca nu va descurcati reveniti cu detalii si veti primii ajutor de la colegii de pe forum.
Nu trebuie sa fiti suparata SAGA este un program extraordinar de bun va spun din propria experienta si colegii va pot confirma :wink:
Spor la treaba.
Multumesc frumos ca este cineva si mai intelegator. Asadar ca sa fiu inteleasa mai bine uitati cum sta treaba. Am introdus balanta cu solduri initiale, total solduri sunt exact ca in balanta de la sfarsitul anului 2012, problema este ca atunci cand deschid luna ianuarie total solduri nu mai are aceeasi valoare pentru ca sunt cateva conturi care sau trecut pe minus. Va dau cel mai banal exemplu aveam un client cu 0,70 bani pe credit ca asa este soldul initial si programul mi-l trece pe debit cu minus. Intrebarea este de ce nu il lasa acolo unde l-am bagat eu? Cu se sunt eu de vina ca acel client mi-a platit cu 0,70 bani mai multi? De ce nu ramane acolo? Sa nu mai zic de alte conturi care ar trebui sa fie pe credit si el le duce pe debit cu minus. Este normal sa ai in balanta solduri cu minus?

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Din cauza functiunii conturilor face treaba asta. Contul de clienti (4111) este un cont de activ, deci, e logic sa aiba sold final debitor. Cum nu e normal ca un client sa plateasca mai mult decat face, 4111 va avea sold final debitor dar cu minus. Se poate rezolva si treaba asta in planul de conturi, schimband functiunea contului, din Activ in Bifunctional dar... o sa va incurce pe viitor.

aurel211252

#22 Mesaj de aurel211252 »

Buna tuturor asistentilor(elor)(.La inceput nu am avut net acasa.Am copiat programul free, pe un stick.Acasa , l-am instalat, la inceput cel cu PS free si am folosit timp de un an.Singur am"descalcit"tot programul si cand am vazut ca ce util imi era,am fost bucuros ca un copil.A urmat Saga C.si am "inaintat pas cu pas"in a descifra programul, fara a ma consulta pe forum(Forumul a venit dupa 2 ani)neavand net.La cei 63 de ani ai mei,ma declar f.multumit de Saga si f. multumit de cei de pe forum,in special cei care m-au ajutat si ma ajuta in continuare.Nu vreau sa fac un elogiu,insa"Jos cu palaria"in privinta programului Saga si a celor de pe Forum care ajuta in a"descalci"f.multe din secretele vechi si noi ale programului.Parerea mea e oanceag877,e sa ceri sprijin in"prima urgenta"de la "forumisti",ce multi sunt "profi" si la Saga sa apelez in situatii critice fara iesire si solutionare pe forum.Cu stima si respect domnilor... :D :D :D
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

gramac921

#23 Mesaj de gramac921 »

aurel , nota 10* de la mine :D . Am colegi de breasla care la cei 35-40 de ani ai lor , declara ca "isi prind urechile" in Saga si de aceea nu vor sa invete ceva nou cand li se propune. Ar trebui sa ia ca exemplu tenacitatea si ambitia ta.

septimiuv

#24 Mesaj de septimiuv »

balteanuc692 scrie:Am cunoscut si eu cateva fete de la SAGA, eu platesc la sediu abonamentul, cash :oops:
tu esti printre clientii pe care nu ii suporta saga si ii blesteama cand ii vad la poarta :lol:

oanceag877

#25 Mesaj de oanceag877 »

balteanuc692 scrie:Din cauza functiunii conturilor face treaba asta. Contul de clienti (4111) este un cont de activ, deci, e logic sa aiba sold final debitor. Cum nu e normal ca un client sa plateasca mai mult decat face, 4111 va avea sold final debitor dar cu minus. Se poate rezolva si treaba asta in planul de conturi, schimband functiunea contului, din Activ in Bifunctional dar... o sa va incurce pe viitor.
Da, stiu cum sta treaba cu activul si pasivul, dar in celelalte programe in care am mai lucrat ramaneau acolo. Nu mi le baga in celalalt cont pe minus. Adica nu mi se pare normal.

cernatv

#26 Mesaj de cernatv »

Programul de la Arhimedes face la fel. Stiu ca asta nu e o consolare la problema ta.

fagarasa176

#27 Mesaj de fagarasa176 »

Daca va "deranjeaza" acel sold debitor negativ il puteti duce in 473 pe un analitic distinct ca sa stiti de el si factura urmatoare o stingeti din acel cont.
Doar o parere :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balteanuc692

#28 Mesaj de balteanuc692 »

Septimiu, nici nu vor scapa de mine, tot la sediu ma voi duce :lol:

balazse

#29 Mesaj de balazse »

oanceag877 scrie:Da, stiu cum sta treaba cu activul si pasivul, dar in celelalte programe in care am mai lucrat ramaneau acolo. Nu mi le baga in celalalt cont pe minus. Adica nu mi se pare normal.
Sincer nu inteleg de ce daca un program lucreaza corect, dintr-o data se spune ca nu este corect ca vechiul program facea altfel.
De ce nu te gandesti in asa fel incat acum ai posibilitatea sa lucrezi si sa obtii informatii in mod corect si nu gresit cum era inainte (nu doresc sa "blamez" nici un program de contabilitate)?
Si eu am vazut cateva programe si am vazut care au lucrat asa cum ai mentionat, iar cand s-a preluat o firma atunci au fost notate diferentele (pentru ca sa stim de ce nu o sa bata cele doua balante) si atat.

vatafum659

#30 Mesaj de vatafum659 »

lucrez de 8 ani cu sagac si de 1 cu sagab si e super program
iar la control fiscal nu mi-au gasit nici o vina, asa ca insistati,
cereti ajutor va fi ok.am invatat conta bugetara si sa fac bugete cu saga
asa ca eu va spun ca se poate. Curaj si mult succes!

Scrie răspuns