inspectie fiscala
-
Re: inspectie fiscala
Sa inteleg ca este asa cum am banuit...o instiitare generala, au trimis tuturor si abea apoi urmeaza sa fie sau sa nu fie selectata firma pentru a fi supusa acestei evaluari de risc?
- fagarasa176
Nu...inseamna ca a fost deja selectata
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
intrebare: dintre cei care au primit aceasta instiintare s-a ales cineva cu control??
si daca da, care a fost "esenta" contolului si ce institutie l-a facut?
mentionez ca eu am primit ieri astfel de instiintari pentru muuuullllte firme.
se poate afla de undeva concluziile analizei gradului de risc???
si daca da, care a fost "esenta" contolului si ce institutie l-a facut?
mentionez ca eu am primit ieri astfel de instiintari pentru muuuullllte firme.
se poate afla de undeva concluziile analizei gradului de risc???
- balteanuc692
Eu cred ca e strategie de a speria lumea sa plateasca ce are de platit 

-

in cazul asta, efectul este de nota 10.
toti clientii mei au zis: "da-ne tot ce avem de plata catre stat sa achitam o data"

- balteanuc692
Claaar! 

-
si inca ceva...in acea instiintare nu se precizeaza nici o baza legala care sa stea la efectuarea analizei de risc si a eventualelor consecinte a acestei evaluari.
unii dintre colegii nosti au facut referire la hg 248/2011, care din cate vad eu face referire la persoanele fizice...
sa inteleg de fapt ca ei vor sa verifice asociatii/adminitratorii ai acestor srl-uri....???
unii dintre colegii nosti au facut referire la hg 248/2011, care din cate vad eu face referire la persoanele fizice...
sa inteleg de fapt ca ei vor sa verifice asociatii/adminitratorii ai acestor srl-uri....???
Exact, adica obtin venituri nedeclarate, mai exact se face munca la negru.
-
hmmmmm...
il vad deja pe inspectorul fiscal : ...si domnu administrator/asociat unic....ziceati ca ati mancat friptura azi la pranz???
hmm..si cu ce bani ati achitat-o??..si sotia ....ce geanta "misto" are...cred ca a costat o gramada de bani ...
il vad deja pe inspectorul fiscal : ...si domnu administrator/asociat unic....ziceati ca ati mancat friptura azi la pranz???
hmm..si cu ce bani ati achitat-o??..si sotia ....ce geanta "misto" are...cred ca a costat o gramada de bani ...

Radem, radem, dar in strainatate pentru asa ceva se da amenda si nu pentru "micile erori" ca si la noi.
- balteanuc692
Sa te fereasca Al` de sus sa ai firma in Germania (sau in USA) si sa vina fiscul peste tine 

Au fost selectati aleator 650000 de contribuabili din toate domeniile de activitate. In stabilirea gradului de risc (fiscal) se tine cont de respectarea termenelor de depunere a declaratiilor, neconcordantele dintre datele declarate de parteneri prin D394 si D390, respectarea termenelor de plata, incadrarea in valoarea medie a profitului realizat pe domenii de activitate (CAEN-uri), etc. Problemele cele mai mari o sa vina de la D390 si D394 (tranzactii nedeclarate de parteneri, achizitiile de la inactivi si de la firme care figureaza ca neplatitori de TVA (din diferite motive) dar care "nu au observat" si emit in continuare facturi cu TVA.ghineae681 scrie:Sa inteleg ca este asa cum am banuit...o instiitare generala, au trimis tuturor si abea apoi urmeaza sa fie sau sa nu fie selectata firma pentru a fi supusa acestei evaluari de risc?
Faptul ca ati primit notificarea nu inseamna ca o sa aveti neaparat inspectie, totusi,daca firma se incadreaza in gradul de risc mare aveti toate sansele.
Oricum va fi o "fericire" pentru cei de la evidenta pe platitor de la finante cand se vor duce majoritatea celor notificati sa isi verifice fisa sintetica.
Aşa le trebuie dacă n-au făcut un program ca lumea, ( măcar de la data când s-au introdus declaraţiile electronice), prin care să avem acces la această fişă on-line, iar contribuabilul să-şi poată verifica frumos din birou, ce şi cum a declarat, ce şi cum a plătit, ce şi cum au distribuit dânşii plăţile, etc.mariuss scrie:...Oricum va fi o "fericire" pentru cei de la evidenta pe platitor de la finante cand se vor duce majoritatea celor notificati sa isi verifice fisa sintetica.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
" Au fost selectati aleator 650000 de contribuabili din toate domeniile de activitate "
Mde...banuiesc ca a fost o munca titanica pentru cei insarcinati cu selectia.Nu am avut ce face si am dat iama pe site-ul ONRC. Eu banuiam ca sunt vreo 650 000 de contribuabili persoane juridice....ei bine m-au contrazis.Sunt 711 601 (august 2013). Asa ca fie ca au selectat 650 000 din 650 000 sau, 650 000 din 711 601 eu as fi timis hartzoaga doar celor ce NU au fost selectati.
ferenta> bag sama ca vrei sa faci inutil programul ala informatic de se ocupa de contul unic, ba chiar legislatia in domeniul instituirii penalizarilor sa devina..asa putin caduca .
Mde...banuiesc ca a fost o munca titanica pentru cei insarcinati cu selectia.Nu am avut ce face si am dat iama pe site-ul ONRC. Eu banuiam ca sunt vreo 650 000 de contribuabili persoane juridice....ei bine m-au contrazis.Sunt 711 601 (august 2013). Asa ca fie ca au selectat 650 000 din 650 000 sau, 650 000 din 711 601 eu as fi timis hartzoaga doar celor ce NU au fost selectati.

ferenta> bag sama ca vrei sa faci inutil programul ala informatic de se ocupa de contul unic, ba chiar legislatia in domeniul instituirii penalizarilor sa devina..asa putin caduca .
Sincer, dupa parerea mea se vroia sa se faca un mic venit la Posta Romana, percum firmei care se ocupa de imprimarea acelor instiintari.