program redus in perioada preavizului

biltacs81

program redus in perioada preavizului

#1 Mesaj de biltacs81 »

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: unui salariat i s-a restructurat postul si, pe perioada preavizului, poate absenta 4 ore/zi prentru a-si gasi un nou loc de munca fara ca aceasta sa ii afecteze drepturile salariale. Cum procedez in program? Il trec in pontaj cu 4h/zi , iar in stat va avea un salariu mai mic, iar diferenta o trec la alte venituri?
Multumesc!

herganiec

Re: program redus in perioada preavizului

#2 Mesaj de herganiec »

il pontezi normal 8 ore.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

biltacs81

#3 Mesaj de biltacs81 »

Nu stiu daca e corect. Omul nu e la serviciu in timpul celor 4 ore. Ar fi libere platite, dar nu am aceasta posibilitate in program.

balteanuc692

#4 Mesaj de balteanuc692 »

Il pontati cu 4 ore/zi cu acelasi salariu brut ca la 8 ore/zi. Ca are 8 ore sau o ora, daca are acelasi salariu brut, contributiile nu se modifica. Numai ca trebui facut act aditional sa mentionati ca lucreaza cu timp partial, parerea mea.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

pai preavizul e documentul cu care va justificati ca e pontat 8 ore si lucreaza doar 4. nu mia trebuie facut nimic.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Pontajul se face pe 4 ore, dar in stat de plata ramane cu 8 ore.

PS. Aceasta este un exemplu clar de ce nu se poate ca statul sa fie generat pe baza pontajului.

Scrie răspuns