limbaj de programare

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
herganiec

Re: limbaj de programare

#16 Mesaj de herganiec »

stiu dar nu imi place, e greoi, si e si mare.(Ce te faci cand vrei sa reinstalezi Windows sau daca te-ai virusat ?) :cry:
la mine la firma lucreaza cu baze de date pe Oracle. Am lucrat si cu Crystal Report ca sa fac ceva situatii dar e greoi.
O amarata de fisa de cont care pe Saga o ai sub nas imediar, in Microsoft SQL Server sau Oracle stai frate si 7-10 minute sa o genereze si nu e asa estetica ca in Saga. Cum de alfel si celelalte rapoarte, plus ca nu poti filtra asa cum vrei.
ex. doar la balanta de verificare ca sa o listam din Saga doar pui conditiile si se genereaza pe perioada pe conturi pe valuta cu excludere contrui sintetic, analitic, pe grupe, etc.
In Oracle am 28 de variante de balanta de verificare create, ca sa pot sa o listez asa cum am nevoie sau au nevoie in contabilitate (sintetica, analitica, pe valute pe grupe, etc.).

Cand am solicitat un anunit raport pt contabilitate la firma care ne-a vandut programul initial, ne-a spus ca un raport in Crystal Report consta de la 20-800 de euro. :?

Mie imi place Saga asa cum e, este facut pt utilizatori simpli cum sunt contabilii unde nu necesita super-cunostinte de instalare sau de operare. Cu SQL server sau altul , am indoieli ca va mai fi asa popular programul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#17 Mesaj de tomac »

SQL Server nu e greoi și nici așa mare.
Viteza cu care obții rapoartele depinde de mulți factori. Generarea raportului se poate face extrem de simplu. Faptul că la unele softuri durează mult, nu înseamnă că platforma pe care rulează baza de date, fie că e mySQL, fie că e Oracle sau Microsoft SQL e proastă, sau lentă sau orice altceva. Depinde de cum procesează datele, cum e definită baza de date, cum sunt procedurile stocate, etc.
Te asigur eu că o bază de date creată cu cap și optimizată, va genera rezultate foarte rapide.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

berceal

#18 Mesaj de berceal »

tomac scrie: Herganiec - poate nu știi, dar Microsoft SQL Server poate fi distribuit gratuit de către dezvoltatori, pentru că altfel nu rulează baza de date. .

corect este gratuit pana in momentul in care baza de date ajunge la 1gb ca si in cazul meu. in acel moment "ai pus-o" trebuie versiunea cu licenta.
am schimbat programul vechi de conta care era scris in Vfp9 si baza de date SqlServer si ma cam apropiase-m de 1gb dimensiunea bazei de date ( de pe la 900mb a inceput sa crape).
de acolo m-am inspirat cu unele idei care am incercat sa le sustin pentru saga si nu am avut succes.
- cea mai importanta imbunatatire era cu numerotarea documentelor( daca nu dam noi numar) doar in momentul in care se salva in partea de sus a ecranului de culegere date.

cea mai mare tampenie la sql este ca trebuie sa fii si un bun operator pe calculator ca sa-i faci kilogramul de setari pe care trebuie sa le faci pana sa poti lucra .

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Nu e chiar așa. La Microsoft SQL Server 2000 Expres Edition este această limită. La Microsoft SQL Server 2008 R2 Expres Edition sau 2010 Expres Edition limita este de 4 GB/baza de date. Cam asa era sau mai este și acum la Oracle - 4 GB.
Expres Edition e o versiune free a Visual Studio, ce are unele limitări. Dar, dacă dezvoltatorul softului cumpără licență și nu cumpără Expres Edition deja discutăm despre altceva.
Vezi pe msdn limitările. De instalat e simplu. Nu e neapărată nevoie să faci setări la SQL Server. Nu e nevoie ca userul să facă. Procedura de instalare se poate face în mod "silen install".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

filipn

#20 Mesaj de filipn »

am mutat programul saga c si saga ps pe laptop
la verificare clienti UE si generare 390 imi spune:
"microsoft visual fox pro" datele nu au putut fi citite.
ce trebuie sa fac?
multumesc

septimiuv

#21 Mesaj de septimiuv »

il cauti manual pe vies

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Pentru FilipN
Incearca sa salvezi si instalezi versiune free (peste cel existent).

Scrie răspuns