la mine la firma lucreaza cu baze de date pe Oracle. Am lucrat si cu Crystal Report ca sa fac ceva situatii dar e greoi.
O amarata de fisa de cont care pe Saga o ai sub nas imediar, in Microsoft SQL Server sau Oracle stai frate si 7-10 minute sa o genereze si nu e asa estetica ca in Saga. Cum de alfel si celelalte rapoarte, plus ca nu poti filtra asa cum vrei.
ex. doar la balanta de verificare ca sa o listam din Saga doar pui conditiile si se genereaza pe perioada pe conturi pe valuta cu excludere contrui sintetic, analitic, pe grupe, etc.
In Oracle am 28 de variante de balanta de verificare create, ca sa pot sa o listez asa cum am nevoie sau au nevoie in contabilitate (sintetica, analitica, pe valute pe grupe, etc.).
Cand am solicitat un anunit raport pt contabilitate la firma care ne-a vandut programul initial, ne-a spus ca un raport in Crystal Report consta de la 20-800 de euro.

Mie imi place Saga asa cum e, este facut pt utilizatori simpli cum sunt contabilii unde nu necesita super-cunostinte de instalare sau de operare. Cu SQL server sau altul , am indoieli ca va mai fi asa popular programul.