decont TVA gresit
-
Re: decont TVA gresit
Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva va rog.
Am calculat tva pe trim I si nu imi da in decontul 300 generat de saga acceasi valoare cu cea din balanta. Problema e ca la randul 15 (livrari de bunuri si prestari de servicii scutite fara drept de deducere) imi apare o suma si nu stiu de unde. Eu am numai incasari din prestari ct 704 si nu gasesc nicaieri suma respectiva. A mai patit cineva ceva de genul acesta?
Am calculat tva pe trim I si nu imi da in decontul 300 generat de saga acceasi valoare cu cea din balanta. Problema e ca la randul 15 (livrari de bunuri si prestari de servicii scutite fara drept de deducere) imi apare o suma si nu stiu de unde. Eu am numai incasari din prestari ct 704 si nu gasesc nicaieri suma respectiva. A mai patit cineva ceva de genul acesta?
-
Am gasit care e problema ... suma aceea este o factura incasata prin banca cu un singur o.p., impreuna cu alte facturi iar la situatie clienti imi apar toate ca si neachitate, dar numai suma aceea apare la randul 15. Am descoperit problema dar acum nu stiu ce sa fac... ca doar pana acum am mai incasat mai multe facturi cu un singur o.p. si a aparut niciodata asa
-
Am rezolvat-o... tot eu sunt tuta 

gherghescua scrie:eu sunt tuta

greseala recunoscuta e pe jumatate iertata
-
Buna seara!
Am si eu o problema: in decontul lunii februarie, la tva neexigibila (randul B), am adunat de doua ori suma de 625 lei, din greseala
. Cum pot indrepta greseala?
Va multumesc!
Am si eu o problema: in decontul lunii februarie, la tva neexigibila (randul B), am adunat de doua ori suma de 625 lei, din greseala

Va multumesc!
-
Cerere de erori materiale in atentia serviciului analiza de risc, insotita de jurnal cumparari, vanzari, balanta de verificare, decontul gresit, decontul corect, CD, toate pe luna febr. si se depun la Registratura. Asa e la noi la Brasov.

Am facut o prostie cat mine de mare - luna trecuta m-am pus sa modific niste incasari de la un clinet(incasari de prin luna februarie - martie 2013) , modificand incasarile respective mi-am dat peste cap decontul de TVA , firma la care lucrez aplicand TVA-ul la incasare.Acum stau si ma dau de ceasul mortii ca nu stiu ce D-zeu sa fac.
O sugestie din partea celor experimentati imi va fi de ajutor.Multumesc

Vezi care iti este ultima salvare de baza de date. Acum vezi tu care parte iti convine, sa ai situatia veche intacta sau sa lucrezi in plus pe perioada curenta.
Totusi inainte de restaurare sa faci o salvare de baza de date (sa nu fie si mai lata treaba).
Totusi inainte de restaurare sa faci o salvare de baza de date (sa nu fie si mai lata treaba).
-
Buna ziua!
Am depus gresit decontul tva la septembrie, in sensul ca am declarat tva deductibila mai mica suma de 707 lei. am depus la finante cererea de corectare erori materiale impreuna cu registrele de vanzare si cumparare, insa nu am primit nici un raspuns. la decembrie am depun urmatorul decont si nu au existat erori de validare. mentionez ca depun decontul la trimestru si declaratia gresita a fost in anul 2012. Pana la decembrie 2013 am avut mereu de recuperat tva in suma mai mare de 707 lei. la decembrie 2013 am avut de plata 2035 lei, pe care i-am achitat, dar cand am vrut sa fac transfer din trezorerie aveam conturile blocate pentru suma de 707 lei reprezentand tva neachitat. Am sunat la fianante si doamna care se ocupa cu tva-ul a spus ca ei nu fac modificari in fisa fiscala sisingura rezolvare ar fi sa declar la urmatorul decont cu 707 lei mai putin.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc
Am depus gresit decontul tva la septembrie, in sensul ca am declarat tva deductibila mai mica suma de 707 lei. am depus la finante cererea de corectare erori materiale impreuna cu registrele de vanzare si cumparare, insa nu am primit nici un raspuns. la decembrie am depun urmatorul decont si nu au existat erori de validare. mentionez ca depun decontul la trimestru si declaratia gresita a fost in anul 2012. Pana la decembrie 2013 am avut mereu de recuperat tva in suma mai mare de 707 lei. la decembrie 2013 am avut de plata 2035 lei, pe care i-am achitat, dar cand am vrut sa fac transfer din trezorerie aveam conturile blocate pentru suma de 707 lei reprezentand tva neachitat. Am sunat la fianante si doamna care se ocupa cu tva-ul a spus ca ei nu fac modificari in fisa fiscala sisingura rezolvare ar fi sa declar la urmatorul decont cu 707 lei mai putin.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc
Buna ziua!
Am o mare problema:
In declaratiia D300 am declarat (nu am solicitat niciodata rambursare):
- martie 2014 - TVA de plata = 4631 lei
- aprilie 2014 - TVA de plata = 21818 lei
- mai 2014 - TVA de recuperat = 280 lei
- iunie 2014 - TVA de recuperat = 8894 lei
Total TVA platit 4631+21818=26449 lei
Acum, dupa ce am refacut toate documentele (am schimbat programul vechi cu SAGA), trebuia sa declar astfel:
- martie 2014 - TVA de plata = 8554 lei
- aprilie 2014 - TVA de plata = 26102 lei
- mai 2014 - TVA de plata = 3468 lei
- iunie 2014 - TVA de recuperat = 10194 lei
Total TVA ce trebuia platit = 8554+26102+3468=38124 lei
Diferenta dintre TVA de plata si TVA de recuperat la sfarsitul lunii iunie 2014 asa cum trebuia corect declarat este de: 38124-10194= 27930 lei
In cazul acesta, ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme:
a) fac cerere de corectie erori materiale pentru toate lunile, depun jurnalele etc...??? Ce se intampla daca fac asta? O sa ma astept la control de la anaf? Daca da, imi vor verifica documentele pentru lunile pentru care am depus cerere? Astfel voi avea de plata diferenta intre TVA-ul platit si cel care trebuia corect platit plus majorari si penalitati aferente lunilor in care aveam TVA de plata
b) trec la regularizari in D300 pentru luna iulie (07)- 2014 diferenta de TVA de plata in valoare de 27930-26449=1481 lei??
As prefera varianta b) dar ... nu cred ca e bine ce vreau eu sa fac...

Dvs cum ati proceda?
Am o mare problema:
In declaratiia D300 am declarat (nu am solicitat niciodata rambursare):
- martie 2014 - TVA de plata = 4631 lei
- aprilie 2014 - TVA de plata = 21818 lei
- mai 2014 - TVA de recuperat = 280 lei
- iunie 2014 - TVA de recuperat = 8894 lei
Total TVA platit 4631+21818=26449 lei
Acum, dupa ce am refacut toate documentele (am schimbat programul vechi cu SAGA), trebuia sa declar astfel:
- martie 2014 - TVA de plata = 8554 lei
- aprilie 2014 - TVA de plata = 26102 lei
- mai 2014 - TVA de plata = 3468 lei
- iunie 2014 - TVA de recuperat = 10194 lei
Total TVA ce trebuia platit = 8554+26102+3468=38124 lei
Diferenta dintre TVA de plata si TVA de recuperat la sfarsitul lunii iunie 2014 asa cum trebuia corect declarat este de: 38124-10194= 27930 lei
In cazul acesta, ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme:
a) fac cerere de corectie erori materiale pentru toate lunile, depun jurnalele etc...??? Ce se intampla daca fac asta? O sa ma astept la control de la anaf? Daca da, imi vor verifica documentele pentru lunile pentru care am depus cerere? Astfel voi avea de plata diferenta intre TVA-ul platit si cel care trebuia corect platit plus majorari si penalitati aferente lunilor in care aveam TVA de plata
b) trec la regularizari in D300 pentru luna iulie (07)- 2014 diferenta de TVA de plata in valoare de 27930-26449=1481 lei??
As prefera varianta b) dar ... nu cred ca e bine ce vreau eu sa fac...

Dvs cum ati proceda?
- balteanuc692
Faceti cerere de corectie pentru ca sunt cam multe luni implicate. Nu va fi control. Veti fi puricat la cererea de corectie. Dar sa faceti si o declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti inspectie fiscala.
in decontul tva dec 2014 in loc de rubrica achizitii intracomunitare de bunuri am trecut eronat la achizitii intracomunitare de servicii.Acum am remarcat acest lucru.Intrebarea este daca pot trece la regularizari achiz intrac de bunuri in decontul ce urmeaza sa il fac in aceasta luna
Părerea mea este că trebuie să faci cerere de corectare erori materiale a D300 depusă!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!