Suspendare la crestere copil

nicab

Suspendare la crestere copil

#1 Mesaj de nicab »

Unde se trece in programul saga o decizie de suspendare pentru o fata care a intrat in crestere copil in varsta de pana la 2 ani? Nu stiu daca trebuie sa o trec ca iesita , iar cand i se termina concediul sa o bag din nou. Voi ce credeti?

astept un raspuns cat se poate de urgent
Multumesc

danilevicis

#2 Mesaj de danilevicis »

o treci ca iesita la data la care a intrat in concediul crestere copil 2 ani
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

popescuv

#3 Mesaj de popescuv »

am si eu o situatie de acelasi gen, am intrebat la itm si mi-au spus ca trebuie sa o trec pe stat la concediu pt. crestere copil

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Undeva este o problema de interpretat juridic referitor la "Crestere copil": Parerea mea este ca in perioada cresterii copilului contractul de munca este suspendat iar chestia asta apare in cartea de munca. E ca si la stagiul militar. Cum adica sa trec in Statul de plata ca e in crestere copil? Dar ce cand era in armata treceam in statul de plata "efectueaza stagiu militar?" Statul reprezinta practic sumele pe care vanzatorul fortei de munca le primeste de la client/beneficiar. Persoana in cazul cresterii copilului va primi lunar o suma de bani de la Directia de Munca, bla, bla, bla. Acolo este inregistrata, de acolo primeste banii; pentru ca si cei de acolo trebuie sa "scrie" undeva ca a beneficiat de Concediu pentru cresterea copilului. Ca dupa 2 ani se intoarce la firma de la care a plecat iar intre timp postul s-a desfiintat prin restrangerea activitatii asta este o alta poveste.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Adica ceea ce am scris eu este completare la ceea ce Danilevicis a explicat: Se trece IESITA/PLECATA cu data la care a inceput concediul pentru cresterea copilului.

popescuv

#6 Mesaj de popescuv »

completez si eu le-am spus tot asa dar ei spun ca trebuie s-o trec cu suma de bani zero, dar cu zile crestere si ingrijire copil nu au vrut sa-mi primeasca statul pana nu am trecut pe stat asa cum au vrut ei.

iarovoim

#7 Mesaj de iarovoim »

In baza cererii formulate de cel care intra in CIC, se emite de cate firma o decizie de suspendare a contractului individual de munca pe perioada CIC. Avand acea cerere, cu numar de inreg. de la ITM, nu vad care este problema. Persoana nu mai figureaza pe statul de plata a firmei, insa aceasta va primi indemnizatia de CIC, de la stat.
Orice control va veni va constata ca salariatul respectiv are contractul de munca susupendat pe perioada CIC (2 ani perioada normala sau 3 ani pentru cei cu handicap). :cry:

antocia618

#8 Mesaj de antocia618 »

nu o treci pe stat , dar nu o scoti din revisal

iarovoim

#9 Mesaj de iarovoim »

Pai cine a facut Revisal nu s-a gandit ca la modificari salariat sa treaca si suspendarea contractului de munca! De asta nu se modifica nimic in Revisal, ca nu are aceasta optiune.

mantogp957

#10 Mesaj de mantogp957 »

Nu s-au gandit ei la salariu care la urma urmei este cel mai important dar sa se mai gandeasca la alte situatii. Scopul a fost atins, banii i-au luat pe program si in rest nu le-a mai pasat.

paturcai

#11 Mesaj de paturcai »

Ma bag si eu asa in vorba, eram in drum spre casa.
Buna seara.
Chestia aceea cu o lasi in REVISAL dar o scoti din statul de plata suna un pic ciudat.
Daca imi permitei este ca in situatia in care omul a murit dar nu primesc certificatul de deces.
DACA CONTRACTUL ESTE SUSPENDAT pe 2 ani si ea primeste bani de la DGMPS cum-i-o-mai-chema ce sa mai caute in REVISAL? Asa ca sa ma incurce la Bilant cand fac numarul mediu de salariati?!.
Sa inteleg ca vrei sa spui CA I SE PASTREAZA LOCUL DE MUNCA?! Asa da poate asta doreai sa spui si nu gaseai cuvintele. Asa da LOCUL DE MUNCA IL ARE BLOCAT si dupa doi ani entitatea este obligata sa o reincadreze. In rest in REVISAL sunt trecuti NUMAI SALARIATII.
Am sa mai trec pe aici.
Imi pareti cunoscuti.
Buna seara

munteanud411

#12 Mesaj de munteanud411 »

Cind mai "treci pe-aici", spune-mi si me ( noua) te rog, cum se face stergerea unui slariat ( firme ) din REVISAL ? De un an ma chinui sa scot o firma pe care nu stiu de ce mi-a inregistrat-o de doua ori. Noroc ca actualizez numai pe una din pozitii. Practic nu gasesc in program solutia de a sterge indiferent ce date !
(Vorbesc de REVISAL-ul de la ITM , nu cel din SAGA)
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Iti spun dar sa nu mai stie nimeni:
NU SE POATE STERGE. Ca de fapt REVISAL pastreaza ISTORIC ce s-a intamplat. Chestia ca el a ramas acolo (salariatul) imi spune doar ca salariatul respectiv a trecut prin firma. La fel este si in SAGA: Pot sterge un salariat care a plecat de la mine? Nu! Pentru ca in baza de date el are inregistrari.
Ti-am spus chestia asta ca am mai trecut pe aici.:)
Ultima oară modificat Vin Feb 01, 2008 11:26 am de către paturcai, modificat 1 dată în total.

munteanud411

#14 Mesaj de munteanud411 »

Si daca treci atit de des, cum faci sa indrepti eventualele erori prin stergere daca ai apucat sa salvezi si eroarea nu se incadreaza in corectiile- modificarile din program ? Chestia cu arhivarea 50 de ani a documentelor privitoare la salariati o stiu.
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

Nu, ha, ha, ha, nu e vorba de 50 de ani.
Programul Revisal asa este el conceput sa nu mai poti sterge.
Il poti reinstala intr-un director distinct in c:\REVISAL_1 (ma rog chestie de optiune).
Am facut si eu aceeasi gafa si am concluzionat ca nu se poate face nimic si l-am instalat bine-merci in alt director si am avut grija sa nu mai gresesc.

Scrie răspuns