D394-nr facturi eronat

mujb

D394-nr facturi eronat

#1 Mesaj de mujb »

Buna seara,

Nelamurire: in D394, la sectiunea C, coloana numar facturi, cota TVA 9%, Achizitii de bunuri si servicii ..sist normal(A) este trecut nr 1, adica o singura factura, in timp ce baza impozabila si TVA cuprind de fapt valorile tuturor celor 4 facturi pe care le-am primit de la furnizori cu 9%.

Am verificat si in detalierea firmelor, la cele cu TVA 9% si intr-adevar, in dreptul unui furnizor de la care am primit 3 facturi de utilitati (oct, nov, dec 2016), la numar facturi era trecut 0.(?!) Am verificat la INTRARI si respectivele facturi sunt cu TVA combinat, adica au 2 pozitii> una cu 9% reprezentand apa potabila, iar cealalta cu 20% - utilitati. Ce determina ”numararea facturilor” in D394? Eu am modificat manual in dreptul respectivului furnizor, am validat si apoi s-a modificat si mai sus in rezumat. Dar ce trebuie sa fac, astfel incat acest lucru sa se realizeze automat? Aici a fost usor, erau putine, dar sa am siguranta ca le numara bine?

Va multumesc!

balazse

Re: D394-nr facturi eronat

#2 Mesaj de balazse »

Si de ce crezi ca ar fi trebuit sa modifici manual?
Ai citit ghidul (precum si actul normativ) unde scrie ca daca ai o factura cu mai multe cote de TVA, doar la una dintre cote treci nr de factura, astfel daca ai 3 facturi cu 9% si 20%, iar valoare mai mare este la 20% atunci la 9% o sa ai nr facturi 0, iar la 20% o sa ai nr facturi 3.

mujb

Re: D394-nr facturi eronat

#3 Mesaj de mujb »

Va multumesc mult, aveti dreptate; am citit acum cu atentie ghidul, m-am lamurit.

Acesta este fragmentul, poate ajuta si pe altii (mai comozi :) ):

”PRECIZĂRI GENERALE REFERITOARE LA NUMĂRUL DE FACTURI
Coloana "Număr de facturi/borderouri de achiziții/file carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol/contracte/altedocumente" de la lit. C, D, E, F - se înscrie numărul total al facturilor emise/primite/ numărul total al borderourilor de achiziții/numărul total al filelor din carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol primite/numărul total al contractelor încheiate cu persoanele fizice/numărul total al altor documente.
Prin excepție, în situația în care în cuprinsul unei facturi emise/primite există operațiuni cu cote de TVA diferite, la rubrica "număr de facturi" se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor; dacă valoarea TVA este aceeași pentru operațiunile respective, factura se va numerota o singură dată în dreptul cotei de TVA cea mai mare”

Scrie răspuns