contul unic
contul unic
am platit in contul unic contributiile la buget si cei de la finante au impartit altfel sumele fata de balanta mea .acumin situatia de la fisa lor si fisa mea de conturi nu este corelatie cum rezolv in contabilitate
Este un butonel sus Cautare ...foloseste-l mai sunt subiecte deschise pe aceasta tema
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Re: contul unic
pana la instiintarea de la finante este indicat ca sumele sa se treaca intr-un cont intermediarturci885 scrie:am platit in contul unic contributiile la buget si cei de la finante au impartit altfel sumele fata de balanta mea .acumin situatia de la fisa lor si fisa mea de conturi nu este corelatie cum rezolv in contabilitate
Si daca nu primesti solutia AF de repartizare a sumelor virate in conturi unice, ramai mult si bine cu sumele respective in soldul ct. 473. Ar fi util sa calculezi si dobanzi de intarziere pentru obligatiile respective
. Nu se stie, se poate sa te trezesti peste 6 luni cu calul accesorii (majorari + penaliati de intarziere). 
Contul unic eu cred ca este o mare problema mai ales pentru AF, deoarece ele sunt in masura sa distribuie corect si in timp util sumele achitate pe destinatii. O mare belea pe capul lor!

Contul unic eu cred ca este o mare problema mai ales pentru AF, deoarece ele sunt in masura sa distribuie corect si in timp util sumele achitate pe destinatii. O mare belea pe capul lor!

-
Cum sa nu existe??
Eu primesc lunar de la administratia financiara aceasta "instiintare de stingere a creantelor" si in plus din cate imi amintesc vechi discutii pe forum este precizat si intr-un ordin chestia asta. Eu zic sa ganditi sa doua ori pana ajung sa va convinga idiotii de la Bugetul de stat ce si cum. Pe mine m-au convins ca sunt niste prosti si nu sunt capabili sa dea raspunsuri competente. Cel putin marea majoritate.

Ioana B
Nu depinde de nimic.
Cei de la finanţe, trebuie să emită o înştiinţare de unde să reiasă modul de distribuire a sumelor. Eu nu sfătuiesc pe nimeni să opereze în funcţie de declaraţia 100/102 depusă.
Eu procedez astfel:
- sume virate în cont unic la BS
4482=5121
- sume virate în cont unic la BASS
4382=5121
După ce primesc înştiinţarea de stingere a sumelor, operez acest document astfel:
444=4482
4311=4382
4312=4382
etc.
Cei de la finanţe, trebuie să emită o înştiinţare de unde să reiasă modul de distribuire a sumelor. Eu nu sfătuiesc pe nimeni să opereze în funcţie de declaraţia 100/102 depusă.
Eu procedez astfel:
- sume virate în cont unic la BS
4482=5121
- sume virate în cont unic la BASS
4382=5121
După ce primesc înştiinţarea de stingere a sumelor, operez acest document astfel:
444=4482
4311=4382
4312=4382
etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Corect ar fi asa cum spune Tomac dar din moment ce cei de la finante mi-au zis clar ca nu stiu de a trimite "notificarea".......mere treaba asta daca primesti lunar daca nu>>>> stai la sf. de an sa-ti aduci aminte unde sa operezi OP. Eu la sect.4 sect.3 sect.1 Bucuresti am intrebat (zic ca trebuia sa reglez fisa la decembrie ca sa nu fie diferente inte balanta mea si fisa)