contul unic

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
turci885

contul unic

#1 Mesaj de turci885 »

am platit in contul unic contributiile la buget si cei de la finante au impartit altfel sumele fata de balanta mea .acumin situatia de la fisa lor si fisa mea de conturi nu este corelatie cum rezolv in contabilitate

csedoa

#2 Mesaj de csedoa »

Este un butonel sus Cautare ...foloseste-l mai sunt subiecte deschise pe aceasta tema
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

tofang643

#3 Mesaj de tofang643 »

cum selecte ceva din baza de date[list][/list] :oops:

ciobanul

#4 Mesaj de ciobanul »

tofang643 scrie:cum selecte ceva din baza de date
    :oops:
    ehm...cu select !!! :D Un program/calculator, face cei dai tu sa faca...nu ceea ce ai vrea sa faca!!!
    Lasand gluma la o parte, poti sa fii mai explicit??
    Orice solutie ...genereaza noi probleme.!!!

septimiuv

Re: contul unic

#5 Mesaj de septimiuv »

turci885 scrie:am platit in contul unic contributiile la buget si cei de la finante au impartit altfel sumele fata de balanta mea .acumin situatia de la fisa lor si fisa mea de conturi nu este corelatie cum rezolv in contabilitate
    pana la instiintarea de la finante este indicat ca sumele sa se treaca intr-un cont intermediar

turci885

#6 Mesaj de turci885 »

care cont

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

473 spre exemplu

dindirig

#8 Mesaj de dindirig »

5125 ?

septimiuv

#9 Mesaj de septimiuv »

5125 sunt sume in curs de decontare intre conturile firmei nu intre contul firmei si administrare
    473 e cel mai potrivit, ii si zice sume in curs de clarificare... adica asteptam sa ne clarifice administratia cu privire la bani :lol:

iarovoim

#10 Mesaj de iarovoim »

Si daca nu primesti solutia AF de repartizare a sumelor virate in conturi unice, ramai mult si bine cu sumele respective in soldul ct. 473. Ar fi util sa calculezi si dobanzi de intarziere pentru obligatiile respective :lol: . Nu se stie, se poate sa te trezesti peste 6 luni cu calul accesorii (majorari + penaliati de intarziere). :wink:
    Contul unic eu cred ca este o mare problema mai ales pentru AF, deoarece ele sunt in masura sa distribuie corect si in timp util sumele achitate pe destinatii. O mare belea pe capul lor! :P

hotoiud372

#11 Mesaj de hotoiud372 »

Eu am intrebat la AF si mi-au zis sa operez in balanta conform D100/102 pe obligatii (nu in ct 473 -care de altfel l-am si folosit si eu doar ptr ianuarie-)
    Cit despre notificarea lunara de la ei cum s-au "impartit totalurile din ct.unic pe obligatii.......au zis ca nu exista asa ceva !!!

bolbai

#12 Mesaj de bolbai »

Cum sa nu existe?? :shock: Eu primesc lunar de la administratia financiara aceasta "instiintare de stingere a creantelor" si in plus din cate imi amintesc vechi discutii pe forum este precizat si intr-un ordin chestia asta. Eu zic sa ganditi sa doua ori pana ajung sa va convinga idiotii de la Bugetul de stat ce si cum. Pe mine m-au convins ca sunt niste prosti si nu sunt capabili sa dea raspunsuri competente. Cel putin marea majoritate.
    Ioana B

savaa

#13 Mesaj de savaa »

depinde de inspector, cel mai bine e sa-ti faci timp sa treci pe la inspectorul la care esti arondat si ei au un 2 conturi in care trec sume in stand-by si pana nu ii intrebi de sanatate nu opereaza ,eu asa am patit

tomac

#14 Mesaj de tomac »

Nu depinde de nimic.
    Cei de la finanţe, trebuie să emită o înştiinţare de unde să reiasă modul de distribuire a sumelor. Eu nu sfătuiesc pe nimeni să opereze în funcţie de declaraţia 100/102 depusă.
    Eu procedez astfel:
    - sume virate în cont unic la BS
    4482=5121
    - sume virate în cont unic la BASS
    4382=5121
    După ce primesc înştiinţarea de stingere a sumelor, operez acest document astfel:
    444=4482
    4311=4382
    4312=4382
    etc.
    Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hotoiud372

#15 Mesaj de hotoiud372 »

Corect ar fi asa cum spune Tomac dar din moment ce cei de la finante mi-au zis clar ca nu stiu de a trimite "notificarea".......mere treaba asta daca primesti lunar daca nu>>>> stai la sf. de an sa-ti aduci aminte unde sa operezi OP. Eu la sect.4 sect.3 sect.1 Bucuresti am intrebat (zic ca trebuia sa reglez fisa la decembrie ca sa nu fie diferente inte balanta mea si fisa)

Scrie răspuns