marfuri date in consum intern
-
marfuri date in consum intern
Am comert cu ridicata si vreau sa dau pe consum intern cafea de exemplu, care initial a fost introdusa ca marfa pt vanzare. Am creat inca un articol cu cod diferit si la transferuri nu se intampla nimic.Daca fac operatiunea 3028 =371.2 si 6028 =3028 manual este corect?, dar nu-mi scade stocul.Unde gresesc?
-
Deci este bine sa fac nota manual, ca nu am inteles.Gestiunea este cantitativ valoricapaturcai scrie:Daca gestiunea este cantitativ valorica (adica la scaderea din gestiune se alege produsul care se va sadea si cantitatea) atunci facand o nota manuala ea se va vedea de abia la sfasitul lunii cand se da inchidere luna.
In aceasta situatie ai urmatoarea cale:
Operatii------->Alte operatii cu stocuri--------->Operatii speciale
Aici adaugi si urmezi cerintele formularului. Ai libertate deplina in ceea ce privesc conturile si explicatiile. Validezi si asta e...finalul.
Adica nu mai faci nota contabila manuala.
Operatii------->Alte operatii cu stocuri--------->Operatii speciale
Aici adaugi si urmezi cerintele formularului. Ai libertate deplina in ceea ce privesc conturile si explicatiile. Validezi si asta e...finalul.
Adica nu mai faci nota contabila manuala.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
În acest caz:
- în "Configurare societăți" pagina "Setări diverse" să fie bifată opțiunea "Înregistrează transferurile între gestiuni"
- se crează un articol nou, cu denumirea ușor schimbată față de primul
- articolului nou creat i se atașează tipul de artico, dorit
- transferul din articolul cu tipul initial în articolul nou cu tipul nou se va face prin "Operații" - "Transferuri"
Ulterior transferului, după validarea acestuia, faceți bonul de consum dorit și-l validați.
Pentru a urmări mișcările pe articole, folosiți fișa articol.
- în "Configurare societăți" pagina "Setări diverse" să fie bifată opțiunea "Înregistrează transferurile între gestiuni"
- se crează un articol nou, cu denumirea ușor schimbată față de primul
- articolului nou creat i se atașează tipul de artico, dorit
- transferul din articolul cu tipul initial în articolul nou cu tipul nou se va face prin "Operații" - "Transferuri"
Ulterior transferului, după validarea acestuia, faceți bonul de consum dorit și-l validați.
Pentru a urmări mișcările pe articole, folosiți fișa articol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-