marfuri date in consum intern

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
fodors1948

marfuri date in consum intern

#1 Mesaj de fodors1948 »

Am comert cu ridicata si vreau sa dau pe consum intern cafea de exemplu, care initial a fost introdusa ca marfa pt vanzare. Am creat inca un articol cu cod diferit si la transferuri nu se intampla nimic.Daca fac operatiunea 3028 =371.2 si 6028 =3028 manual este corect?, dar nu-mi scade stocul.Unde gresesc?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Daca gestiunea este cantitativ valorica (adica la scaderea din gestiune se alege produsul care se va sadea si cantitatea) atunci facand o nota manuala ea se va vedea de abia la sfasitul lunii cand se da inchidere luna.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

fodors1948

#3 Mesaj de fodors1948 »

paturcai scrie:Daca gestiunea este cantitativ valorica (adica la scaderea din gestiune se alege produsul care se va sadea si cantitatea) atunci facand o nota manuala ea se va vedea de abia la sfasitul lunii cand se da inchidere luna.
Deci este bine sa fac nota manual, ca nu am inteles.Gestiunea este cantitativ valorica

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

In aceasta situatie ai urmatoarea cale:
Operatii------->Alte operatii cu stocuri--------->Operatii speciale
Aici adaugi si urmezi cerintele formularului. Ai libertate deplina in ceea ce privesc conturile si explicatiile. Validezi si asta e...finalul.
Adica nu mai faci nota contabila manuala.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

În acest caz:
- în "Configurare societăți" pagina "Setări diverse" să fie bifată opțiunea "Înregistrează transferurile între gestiuni"
- se crează un articol nou, cu denumirea ușor schimbată față de primul
- articolului nou creat i se atașează tipul de artico, dorit
- transferul din articolul cu tipul initial în articolul nou cu tipul nou se va face prin "Operații" - "Transferuri"
Ulterior transferului, după validarea acestuia, faceți bonul de consum dorit și-l validați.
Pentru a urmări mișcările pe articole, folosiți fișa articol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fodors1948

#6 Mesaj de fodors1948 »

Am creat cum a-ti spus, dar in articole contabile nu s-a inregistrat nici o operatiune, ci doar mi s-au scazut din stoc marfurile cantitativ, au intrat in cealalta gestiune si apoi pe bon de consum,dar operatiile contabile unde-s?

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Notele contabile o sa le aveti o data cu validarea inchidere luna, la "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor".

Scrie răspuns