indem crestere copil

lungua872

indem crestere copil

#1 Mesaj de lungua872 »

am un caz de crestere copil care a fost acordat tatalui (de un alt contabil ) cu state de plata depuse la ITM incepand cu data de 15.01.2005 surpriza a fost cand am fost la CAS si am cerut stagiu de cotizare pentru dosarul de indemnizatie !!!!!! :shock: surpriza nu a fost depusa nici o declaratie la firma respectiva cu toate ca omul nostru era angajat din 2002 deci avea stagiu de cotizare
Am depus toate declaratiile pentru perioada anterioara dar cu noua legislatie nu am reusit sa depun dosarul pentru aprimi indemnizatia
???Intrebare ce voi face cu acel dosar daca firma nu incasat nimic chiar daca avea lunar o suma mare de recuperat aprox 600 ron

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

cred ca ar fi cel mai indicat sa intrebi la casa de pensii pt ca e o situatie mai ... :roll: delicata sa zicem

tudurium

#3 Mesaj de tudurium »

pentru indemnizatia in cauza te-ai mai dus la CAS? acum mergi la primarie, la SPAS, la Serviciul de Asistenta Sociala. Din cate stiu se cere doar dovada ca a realizat venituri in ultimile 12 luni.
ASA E? SAU NU AM INTELES EU BINE????

lungua872

#4 Mesaj de lungua872 »

ideia este ca la cas nu s-au mai primit dosare din luna octombrie dar am verificat noua ordonanta si directia muncii ramburseaza toate sumele restante !! intrebare catre cine catre angajator care a dedus cas si la platit din fondurile lui pe angajat ???????? sau angajatul va beneficia pentru perioada 15.01.2005 -31.12.2005 plata indemnizatiri din nou ??????

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Pai, banii se vireaza firmei, pentru ca aceasta are de recuperat acesti bani. Angajatorul avea obligatia de a achita persoanei indemnizatia la termen indiferent daca firma si-a recuperat banii sau nu de la CAS.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neculail

salarii

#6 Mesaj de neculail »

servus

1. Cum o sa intocmesc statele de plata pe ian.2006 pt.o mamica aflata in CIC daca in acea societate figureaza numai ea ca salariat(de fapt asta nu conteza !).Ce contabilitate o sa facem pentru ea, cum procedam.?

2.In programul SAGA cum realizezi un stat de plata pt.un angajat care are un copil in intretinere, stiu cum obtin un stat simplu dar unde introduc datele copilului ca sa mi le ia in calcul ?

3.Somaj angajator va fi 2,5% din Ian.2006?

4.Am auzit de un program de declaratii pt.ITM pe langa statele de plata, a aparut?, ati auzit ceva?

As avea nevoie de documentatie despre contabilitatea salariilor si altele despre salarii in general(calculul salariilor,........), daca vrea cineva sa-mi trimita va dau adresa de email "[email protected]"

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

tomac

Re: salarii

#7 Mesaj de tomac »

neculail scrie: 1. Cum o sa intocmesc statele de plata pe ian.2006 pt.o mamica aflata in CIC daca in acea societate figureaza numai ea ca salariat(de fapt asta nu conteza !).Ce contabilitate o sa facem pentru ea, cum procedam.?
Deocamdata nu stiu sigur, dar solutia e in acest moment sa introduci la persoana respectiva la zile de concediu fara salar un numar de zile egale cu cele lucratoare din luna. Probabil ca va aparea o modificare la program care sa permita ca acesti salariati sa apara pe stat, dar cu venituri zero.
Practic in acest caz, salariatul are contractul de munca suspendat si trebuie trecut pe stat cu venituri zero.
neculail scrie: 2.In programul SAGA cum realizezi un stat de plata pt.un angajat care are un copil in intretinere, stiu cum obtin un stat simplu dar unde introduc datele copilului ca sa mi le ia in calcul ?
Intri la Fisiere - Salariati, te pozitionezi pe salariatul la care doresti sa introduci o persoana in intretinere si in partea din dreapta jos ai un ecran in care poti adauga numele, prenumele si cnp-ul persoanei intretinute.
neculail scrie:3.Somaj angajator va fi 2,5% din Ian.2006?
Da. Iar CAS angajator 20.5% pentru conditii normale
neculail scrie:4.Am auzit de un program de declaratii pt.ITM pe langa statele de plata, a aparut?, ati auzit ceva?
Gasesti detalii aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 7&start=15
neculail scrie:As avea nevoie de documentatie despre contabilitatea salariilor si altele despre salarii in general(calculul salariilor,........), daca vrea cineva sa-mi trimita va dau adresa de email "[email protected]"
Pentru legislatie:
Codul Muncii.
Codul fiscal, titlul de impozit pe venit

Pentru partea de contabilitate:
Pentru note contabile, cea mai buna metoda este de a crea o firma in Saga si acolo sa introduci salariati si sa simulezi (intocmind state de plata pe mai multe luni) toate cazurile posibile: zile de concediu de odihna, cm, cic, zile de concediu fara salar, etc. De acolo vei vedea si nota contabila generata de program, pe care o poti folosi in lucrare. Descrierea conturilor si modul lor de utilizare o vei gasi in orice carte de contabilitate.

Succes.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neculail

#8 Mesaj de neculail »

Ceau,

Multumesc Tomac

Inafara de somaj angajator si cas angajator sau mai schimbat procentele?nu?daca erau ceva schimbari imi spuneai,nu?

Am intrat in meniul SALARIATI am introdus datele si nu mi-a calculat sal.cu copil in intretinere, de acea v-am intrebat pe voi, hai ca mai incerc oi fi gresit undeva.

Mai am probleme cu inchiderea anului la societati ma c-am incurc si nu inteleg cum trebuie sa contez pierderea,reportarea,repartizarea,profitul,inchiderea propriuzisa(conturile 121,117,129). Aveti ceva documentatie, legislatie, sa ma confrunt sa fiu sigura ca am facut bine, am o carte de conta.din care am luat notite dar am auzit si variante la cum am facut eu si din cauza asta sunt nesigura.

DECLARATIILE PENTRU CIFRA DEAFACERI (trebuiesc depuse si ele pt.toate societatile cu CA<100.000E) SUNT CELE TIPIZATE CARE LE GASESTI LA D.G.F.P- uri?

neculail

#9 Mesaj de neculail »

Posted: 03 Feb 2006 12:30 Post subject: contributii

--------------------------------------------------------------------------------
Uite ce am gasit!

Incepand cu 1 ianuarie 2006 cotele de contributii aferente salariilor sunt urmatoarele:
1. Contributia de asigurari sociale de stat (CAS)
Temei legal:L 380/2005 (art.19-21), OUG 158/2005 (art.4)
a) CAS angajator:
-19.75% pt. conditii normale de munca*
- 24.75% pt. conditii deosebite da munca
- 29,75% pt. conditii speciale de munca.
*determinare cota angajator: 30% - 9.5% - 0.75% = 19.75%

Scrie răspuns