neculail scrie:
1. Cum o sa intocmesc statele de plata pe ian.2006 pt.o mamica aflata in CIC daca in acea societate figureaza numai ea ca salariat(de fapt asta nu conteza !).Ce contabilitate o sa facem pentru ea, cum procedam.?
Deocamdata nu stiu sigur, dar solutia e in acest moment sa introduci la persoana respectiva la zile de concediu fara salar un numar de zile egale cu cele lucratoare din luna. Probabil ca va aparea o modificare la program care sa permita ca acesti salariati sa apara pe stat, dar cu venituri zero.
Practic in acest caz, salariatul are contractul de munca suspendat si trebuie trecut pe stat cu venituri zero.
neculail scrie:
2.In programul SAGA cum realizezi un stat de plata pt.un angajat care are un copil in intretinere, stiu cum obtin un stat simplu dar unde introduc datele copilului ca sa mi le ia in calcul ?
Intri la Fisiere - Salariati, te pozitionezi pe salariatul la care doresti sa introduci o persoana in intretinere si in partea din dreapta jos ai un ecran in care poti adauga numele, prenumele si cnp-ul persoanei intretinute.
neculail scrie:3.Somaj angajator va fi 2,5% din Ian.2006?
Da. Iar CAS angajator 20.5% pentru conditii normale
neculail scrie:4.Am auzit de un program de declaratii pt.ITM pe langa statele de plata, a aparut?, ati auzit ceva?
Gasesti detalii aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 7&start=15
neculail scrie:As avea nevoie de documentatie despre contabilitatea salariilor si altele despre salarii in general(calculul salariilor,........), daca vrea cineva sa-mi trimita va dau adresa de email "
[email protected]"
Pentru legislatie:
Codul Muncii.
Codul fiscal, titlul de impozit pe venit
Pentru partea de contabilitate:
Pentru note contabile, cea mai buna metoda este de a crea o firma in Saga si acolo sa introduci salariati si sa simulezi (intocmind state de plata pe mai multe luni) toate cazurile posibile: zile de concediu de odihna, cm, cic, zile de concediu fara salar, etc. De acolo vei vedea si nota contabila generata de program, pe care o poti folosi in lucrare. Descrierea conturilor si modul lor de utilizare o vei gasi in orice carte de contabilitate.
Succes.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.